Трябва да се направи разграничаване между рекламно съобщение и информационно

...
Трябва да се направи разграничаване между рекламно съобщение и информационно
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Позитивните новини са анонимни, негативните демотивират

Трябва да се направи разграничение сред рекламно известие и осведомително такова. Закона не разрешава да се приказва за компании. Позитивните образци и вести са анонимни.
Това сподели някогашният вицепремиер и ръководител на Специализираната комисия по икономическо развиване към Германо-Българската индустриално-търговска камара Лидия Шулева в предаването " Лице в лице " по бТВ.

Инициативата на българите да се дават позитивни образци е подкрепена от доста организации. За иконмиката на страната ни не се знае доста от жителите. Затова направихме едно проучване, което портвърди подозренията ни. Над 60% от хората желаят да чуват за триумфи на компании и положителни образци.

Има напътствие на Съвет за електронни медии което разрешава да се загатват имена на компании, само че това не е закон.

„ Потокът от отрицателни вести демотивира доста българи. Много от интервюираните са споделили, че огромна част от младежите не желаят да гледат вести затова. Други се чудят какво вършат в тази страна. Ние някак си не си даваме сметка, че не даваме на нашите деца позитивният образец “, акцентира Шулева.

Има сигнали за идна рецесия и това се споделя от доста страни. Рязко понижиха поръчките. Очаква се нова криза и рецесия. Имаше предвиждания, че ще стартира още при започване на годината, отсрочва се за по късно, само че признаците са налице. Нашата стопанска система е мощно подвластна от Европейски Съюз и стесняване на поръчките ще се отрази. Ние не сме съумели изцяло да се възстановим от рецесията през 2008 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР