Трябва да се направи много по отношение на консумацията на

...
Трябва да се направи много по отношение на консумацията на
Коментари Харесай

Франция употребява три пъти повече антибиотици от Холандия

Трябва да се направи доста във връзка с потреблението на антибиотици във Франция, макар че тя се стабилизира и даже леко понижа след медийните акции.
Тази констатация е част от отчет, оповестен във връзка Световната седмица за рационално потребление на антибиотици.
Целта на тази седмица е да притегли вниманието на обществото към антибиотичната устойчивост (фактът, че някои бактерии в този момент стават резистентни към антибиотици), което международните здравни управляващи смятат за съществена опасност, съобщи БГНЕС.
Оценката на Френската организация за публично здраве се отнася до антибиотици, продавани с рецепта, в градовете (извън болниците), които са 93 % от общото ползване. Тя се основава на два индикатора: броя на употребяваните дози и броя на рецептите.
Като се вземе поради първият индикатор, потреблението на антибиотици в градската медицина се „ стабилизира “, откакто се увеличи сред 2014 и 2016 година Тя е 22,5 дози на 1000 поданици през 2018 година, спрямо 22,7 през 2009 година За да получат по-точна информация, здравните управляващи употребяват нов индикатор - брой на рецептите - тази година. Той демонстрира, че потреблението на антибиотици е намаляла с 15 % сред 2009 година и 2018 година (от 2,81 на 2,38 на 1000 поданици на ден).
„ И в двата случая е много обнадеждаващо. Въпреки това към момента има дълъг път, защото Франция остава един от най-лошите възпитаници в Европа: тя е на трето място по консумация на антибиотици измежду европейските страни (зад Гърция и Кипър)4, споделя Бруно Коинярд, шеф по инфекциозните болести в публичното опазване на здравето във Франция.
Ако се комбинира потреблението в " градската " медицина и лечебните заведения, " Франция има 25,3 дози на 1000 поданици дневно, само че междинното за Европа е 19,8 ", сподели доктор Коинярд. Страната с най-хубави резултати е Холандия с почти 9,7 дози, което значи, че във Франция се употребяват три пъти повече антибиотици. Според отчета „ здравното обезпечаване може да спести 400 млн. евро, в случай че потреблението във Франция е същото като това на Холандия “.
Как се изяснява тази френска специфичност, която продължава макар рекомендациите? С „ практиките и историята на достъпа до медикаменти, които варират в другите страни “, споделя Коинярд. Във Франция „ грижата за пациентите доста се основава на лекуване: пациентът чака рецепта и медикаменти след консултация. Навиците мъчно се трансформират и ето културните и прочувствени аспекти на предписването на антибиотици.
Някои лекари ще желаят „ да доближат необятен набор от лекуване “ и ще се опитат да решат казуса с антибиотично лекуване още през цялото време, вместо да кажат на пациента да се върне за консултация през идващите няколко дни, в случай че е належащо. Предизвикателството е освен да се предписват по-малко медикаменти, само че и по-добре е да се мисли за избора на вида антибиотици или продължителността на лекуването, която може да бъде по-кратка, споделя Коинярд.
Ако потреблението понижава при деца след 14 години, то се усилва при хора над 65 години, популация, която е „ нежна и по-предразположена към инфекции “, изяснява Коинярд. Освен това общото ползване варира според от района на Франция. По този метод междинното за страната е надвишено на Лазурния бряг и Горна Франция и е по-ниско в Лоара, Оверн-Рона-Алпи и Бретан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР