Трябва да се намали приемът и финансирането по част от

...
Трябва да се намали приемът и финансирането по част от
Коментари Харесай

При кои направления във висшето образование трябва да се намали приема и финансирането?

Трябва да се понижи приемът и финансирането по част от професионалните посоки във висшето обучение. Сред тях са стопанска система, администрация и ръководство, както и туризъм. Това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев по време на полемика за бъдещето на висшето обучение, проведена от КНСБ. В същото време ще се подтиква увеличението на приема в инженерните професионални посоки, включително компютърните специалности, в аграрните, както и в педагогическите науки.

Просветният министър: Неуместно е УНСС да санкционира студента (ВИДЕО)

Образователното ведомство ще подтиква увеличението на приема в инженерните професионални посоки, в аграрните, както и в педагогическите науки, сподели още министър Вълчев. Все още се разисква въпросът дали и приемът в филантропичните специалности би трябвало да бъде в допълнение насърчаван.

" Може би и тях ще ги качим в този лист. Това са фиология, история, вяра и теология, философия. ", добави министърът.

Предвижда се смяна в механизма на делегираните бюджети

Има огромна разлика в междинната заплата в другите висши образователни заведения, изясни доцент Лиляна Вълчева от профсъюз „ Образование “ към КНСБ и даде образец с Икономическия университет във Варна, където тя е 2060 лева, до момента в който в Минно-геоложкия университет в София е 860 лева По думите й системата на висшето обучение образува остатък от към 250 млн. лева годишно, който, съгласно нея, би трябвало да бъде вложен в човешкия запас.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР