Трябва да се гласува предложението на ДБ за изпращане на

...
Трябва да се гласува предложението на ДБ за изпращане на
Коментари Харесай

Панев: Възможно е да не пратим истинска военна помощ за Украйна, за да запаззим коалицията

Трябва да се гласоподава предлагането на Демократична България за изпращане на оръжие на Украйна. Можем да оказваме помощ на Украйна по доста способи. България може да направи стъпки за няколко месеца, които да са дълготрайно потребни за нас. Очаквам предлагането ни за военна помощ да бъде гласувано от Народното събрание и държавното управление да предприеме дейности. Това съобщи Владислав Панев от Демократична България в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия.

Според него решението няма “да разтури коалицията”. Това е по този начин, тъй като в решението на Народното събрание не може да се изброи каква военна помощ да са даде на Украйна.Отново могат да се изпратят каски и бронежилетки за цивилното население.Той позволи да не се изпрати същинска военна помощ на Украйна, тъй като по този начин ще се резервира обединението.

Панев сподели, че гласуването за началник на Българска народна банка ще се случи в сряда и Демократична България ще гласоподават срещу Каримански: “Няма консенсус в обединението по тази тематика. Другият ни претекст, че Каримански е работил за банка, която е обвързвана с КТБ”.

По икономическите тематики той съобщи, че спестяванията ни ще се понижават, а въпреки това, вноските по заеми ще се усилят: “Ако в този момент сте плащали 500 лева, в този момент ще плащате по 700 лева Лихвите се подвигат. Влизането в еврозоната през 2024 година наподобява химера”.

“За мен обединението би трябвало да продължи да съществува, до момента в който се правят огромните и значими неща за България. Самият факт, че един от съдружните сътрудници внася закон за хартиеното гласоподаване, значи, че се готви за избори”, приключи Панев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР