Трябва да решим с кое да се справим - с

...
Трябва да решим с кое да се справим - с
Коментари Харесай

Цитат на деня: Трябва да решим с кое да се справим - с мониторинга или с корупцията

Трябва да решим с кое да се оправим - с мониторинга или с корупцията. Българските политици политици се пробват да се оправят с това, че казусът е забележим, а не с казуса. "

Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия евродепутатът Радан Кънев в коментар на думите на правосъдния министър Данаил Кирилов през седмицата, че аĸo eвpoнaблюдeниeтo въpxy пpaвocъдиeтo и вътpeшния peд нe oтпaднe дo ĸpaя нa мaндaтa нa ĸoмиcиятa " Юнĸep ", щe пoдaдe ocтaвĸa от министерския пост.

Кънев подсети, че при този мониториг не става дума за покриването на механически критерии от страна на България, а за корупция.

Партиите могат да преживеят с доста малко пари, в случай че бъдат изменени разпоредбите за медийна политическа реклама и се сложи таван или се вкара регресивна канара съгласно броя получени гласове, разяснява още Кънев. " Свръхвисоките равнища на дотациите са несъстоятелни, откакто в една предизборна акция не могат да се похарчат повече от 2 млн. лева ", добави той. Посочи, че паралелите със Съединени американски щати и въвеждане на нулева дотация са несъстоятелни и че на всички места в Европа има държавно субсидиране на политическите партии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР