Трябва да развием един от важните аспекти на нашата платформа

...
Трябва да развием един от важните аспекти на нашата платформа
Коментари Харесай

Красимир Янков: Културата трябва да е стълб, около който да градим националната си идентичност

" Трябва да развием един от значимите аспекти на нашата платформа - културата, като детайл формиращ публичното схващане за реализиране на такава среда, в която да осмислим и да дадем посока на процесите в обществената среда; да сложим дилемите на едно бъдещо ръководство на България, за което културата да не е нормално разбиране за секторна политика, а дирек към който да градим националната си еднаквост. Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България Красимир Янков на откриването на полемика с български интелектуалци на тематика " Леви политики за един нов културен небосвод " в Българска телеграфна агенция. Тя бе проведена от основателите на „ Платформа за либерален социализъм ".



" Просперитетът на една нация се случва в среда на общо просвещение "

Той добави, че създателите се раждат и развиват своите гении макар, или с помощта на обществената среда, само че просперитета на една нация се случва единствено и само в среда на общо просвещение, което значи свободен достъп до обучение. " Всяка нация има своята история и просвета, само че единствено страните, които са осъзнали тяхната роля и значение заемат значимо място не на картата на териториите, а на картата на културните пространства. " Красимир Янков добави, че точно на такава карта са ни сложили братята Кирил и Методий.

„ Платформата за либерален социализъм " е принос за развиването на социалистическата концепция "

" Нашата платформа е написана също на кирилица. Тя е принос за развиването на социалистическата концепция, наред със сходни процеси в целия свят. Това също ни слага на карта, в която размерът ни се дефинира не от географската карта, а от размера на концепциите и фантазиите ни ", сподели пред събралите се националният представител Красимир Янков. Той изрази разбиране, че сходна полемика е част от приноса: " За смяната на света, като едно по-добро, солидарно, заслужено, хуманно място. " Янков добави още, че събралите се интелектуалци са дружно, с цел да предадат концепциите си и да ги създадат задача на цялото общество.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР