Трябва да разполагаш със спокойствието на Кати Радке, за да

...
Трябва да разполагаш със спокойствието на Кати Радке, за да
Коментари Харесай

Какво е да си тираджийка?

Трябва да разполагаш със спокойствието на Кати Радке, с цел да можеш да работиш като водач на тежкотоварен камион. 36-годишната жена всеки ден си пробива път със своя електрически мотокар през тесните пространства на спедиторския склад в Ешвайлер край Аахен, с цел да вземе пакетите, които по-късно натоварва на своя камион. „ Това в този момент гълтам моето време, това е моето занимание, “ споделя майката на четири деца, до момента в който започва мотора на 12-тонната машина. Радке е осъществила фантазията си. „ Повечето деца си играят с лего като дребни, аз пък все си играех с камиончета “, спомня си тя. Да бъде зад кормилото постоянно ѝ е носило възприятие за независимост, въпреки пътуванията ѝ в този момент да са единствено до прилежащи градове.

Спокойствието, организационният гений и дружелюбността са наложително нещо за Радке, само че най-важното съгласно нея е въпреки всичко човек да обича работата си: " Трябва да обичаш това, което правиш. Иначе тази специалност не е за теб ". Проблемът на промишлеността е точно, че все по-малко хора имат интерес и предпочитание да работят като водачи и дефицитът на квалифицирани служащи придобива трагични измерения.
Остра потребност от водачи
Малцина схващат това по-добре от Хайди Радлер. През 1999 година, когато стартира работа в спедиторската компания “Хинцен”, фамилният бизнес разполага единствено с дребен офис и осем водачи. Двадесет години по-късно компанията се е разраснала и разполага с 90 индивида, които доставят артикули до Айфел, Аахен и Кьолн. Въпреки това да намериш квалифицирани водачи става все по-трудно: " Конкуренцията е жестока, мъчно е да се намерят надеждни хора, а още по-трудно е по-късно да ги задържим ", оплаква се помощник мениджърът в “Хинцен”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР