Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия, която е на

...
Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия, която е на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия с режима на Путин

" Трябва да разграничим нашата обвързаност към Русия, която е на база просвета, на база другарства, с режима на Путин. Тези неща не са едно и също ".

Това сподели министър председателят Кирил Петков при откриването на Годишната среща на бизнеса с държавното управление.

" Аз по тази причина желаех да падам на колене пред Шипка, тъй като там съветски воини са си дали живота за България. Аз доста обичам съветска литература, доста обичам съветско изкуство, имам доста другари в Русия, само че не може единствено поради това, че имам другари в Русия да поддържам Путин. Това не е едно и също. Тази война ни дава опция да махнем част от хибридките, тъй като когато беше " Запъдът против Русия " всички, които не мислят доста, споделяха, че са с съветската страна, само че сега сме очевидци на братоубийствена война. Един славянски народ нападна и убива хора от различен славянски народ. Това дава опция на България да намерения малко повече върху това какво значи да сме другарски народ на Русия, само че неприемащ тирания и война ", добави той по време на събитието, проведено от " Капитал ".

Той добави, че сега е сложен миг за България и за Европа, тъй като Европа е във война.

По думите му газовата рецесия е измерение на войната и плод на една добре планувана тактика на Владимир Путин. Това, което досега се приказва – енергийна рецесия, газова рецесия, това в действителност са измерения на войната, добави министър председателят.

" Ние сме в едно извънредно място откъм взаимозависимост към Русия и местни източници, които към този момент са против зелената договорка на Европа. Единият вид е да се крием в тревата и да кажем: " Дано тази стихия мине около нас ". Другият вид е да кажем: " не - омръзна ни България да не може да взема решение личната си орис и да няма глас, постоянно Великите сили да вземат решение нещо за нас ". Ние имаме личен глас ", добави Петков.

Правилното решение беше да вдигнем високо ръка и да кажем " Ние сме за глобите, няма да мълчим, ние сме НАТО и Европейски Съюз ", съобщи министър председателят.

Според него би трябвало да помислим какво значи да сме другарски народ на Русия, само че да сме народ, който не приема войната, както и какъв е плюсът да сме част от Европейски Съюз и НАТО.

" Нашето младо държавно управление попадна точно в съвършената стихия ", сподели още той.

Премиерът разяснява и вътрешнополитическите проблеми, свързани с войната. " Истината е, че Българска социалистическа партия поддържаха ограниченията против Русия. Това е доста по-трудно за тях, тъй като там имаме от остарялото потомство имат вяра, че братската страна, без значение кой ръководи, е братска страна. Те разграничиха любовта към Русия, която споделят огромна част от техните гласоподаватели, от глобите поради войната. От друга страна има безпрекословна поддръжка за филантропичната помощ, вкарваме камиони с лекарства. Ние сме от страните, които поддържаме Украйна. Като ходя на срещата в Европейски Съюз не се тормозя какво ще ми каже съдружния сътрудник ", акцентира Петков.

Той добави, че няма протегната ръка от ГЕРБ и Движение за права и свободи и няма по какъв начин след всички тези години " да им кажем, че им прощаваме за всички милиарди, които са откраднали, единствено с цел да останем по-дълго на власт ". " Аз няма да съм този министър председател, който ще подаде ръка на този който е крал години от България, до момента в който този новоизбран куче страж стои. Аз персонално договорка с него не мога да направя ", разгласи министър председателят, визирайки активността на основния прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР