Трябва да разговаряме с всички партии, изказа мнение пред БНР

...
Трябва да разговаряме с всички партии, изказа мнение пред БНР
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: БСП трябва да разговаря с всички партии за кабинет

Трябва да беседваме с всички партии, изрече мнение пред БНР Ирена Анастасова - зам.-председател на, преди през днешния ден президентът Румен Радев да им връчи третия мандат за сформиране на държавно управление. 

Решенията за диалози с партиите и формулата за сформиране на кабинет обаче ще се вземат от Националния съвет, който ще бъде призован най-късно до четвъртък. В управлението на партията не сме водили диалози, акцентира тя. 

" Ще свикаме Национален съвет и ще преценим какво ще вършим оттук насетне. Националният съвет би трябвало да ни даде мандат. Да забележим какво ще ни възложат като мандат - с кои от показаните в Народното събрание партии да беседваме. Ние сме с настройката да беседваме с всички ", уточни Анастасова в изявление за предаването " Преди всички ". Според нея обаче е допустимо Националният съвет да каже, че би трябвало да са селективни към партиите за диалози.

" Компромисът би трябвало да е в това, че да се разберем с партиите, които ще дадат поддръжка,  за кои 2-3 неща и за какъв период би трябвало да ги свършим ", акцентира депутатът от Левицата и добави:

" Дали измежду тях ще са цели, които са червени линии за една или друга партия, това следва да забележим. Но мисля, че в случай че по този начин подходим, е безсмислено да се водят договаряния.  Трябва да намерим 4-5 сплотяващи тематики , които да са работещи за хората в България ".

Темите още веднъж ще бъдат посочени от Националния съвет, сподели тя.  Според нея обаче общите политики, които биха намерили поддръжка, са общественият вектор и стопанската система . Със сигурност ще има нюанси и неща, които ще ни доведат до различия, само че по генералната линия не би трябвало да имаме разлики, безапелационна бе Ирена Анастасова.

" Хората откровено желаят да се реализира съгласие по минимални точки.  Нови избори сега няма да трансформират политическата картина в страната ", счита депутатът.

 

Една от двете най-големи партии би трябвало откровено да съобщи дали желае държавно управление или не , посочи тя и добави, че без поддръжката на една от двете, няма по какъв начин да се случи кабинет. 

" Ние в действителност ще подходим отговорно.  Ние ще създадем всичко, с цел да има държавно управление ", даде обещание Анастасова. 

За възможностите на партията и мнението на останалите, че няма да успее да сформира кабинет, тя разяснява: " Или омаскаряваме някоя партия, в случай че инцидентно се завъртят приказки, че към тях ще е мандатът, или започваме да възхваляваме друга, където наложително би трябвало да е мандатът . Всяка една партия, изключвам първите две, на които мандатът им принадлежи по право, би могла да е притежател на третия мандат.  До такава степен е нечисто осведомителното пространство, че хората стартират да имат вяра в какво ли не ". 

Кореспондентът на БНР в Ловече ревизира какви са настройките на жителите на Ловеч. Според тях и няма да успее да сформира постоянен кабинет. Хората вече нямат доверие на политиците, не желаят нови избори, само че съгласно тях актуалните политици са се изчерпали и трябват нови, младежи, които да изведат България от актуалната обстановка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР