Трябва да разберем в дълбочина причините защо стигнахме дотук и

...
Трябва да разберем в дълбочина причините защо стигнахме дотук и
Коментари Харесай

Радев набеляза целите за излизане на България от кризата

Трябва да разберем в дълбочина аргументите за какво стигнахме дотук и едвам тогава да градим реалистични проекти за бъдещето . Българите всеобщо отхвърлят пропагандата и имат право да знаят същинското положение на страната.
Това съобщи президентът Румен Радев при представянето на част от направения от неговия Стратегическия съвет Национален стратегически документ.
Резултатите от работата на съвета съответстват с исторически за страната миг, когато българите излязоха от апатията, хипнозата и пропагандата , разяснява Радев. Когато българите показват своята решителност да си отвоюват страната от мафията и единно декларират желанието си да живеят в естествена, демократична, европейска страна, добави той и още веднъж
Какво би трябвало да създадем оттук-нататък, че да избегнем повтарянето на тази злополука. Пред нас е образецът на тоталитарното ръководство от последните 10 година Тази порочна система вкара страната в днешната дълбока рецесия и върна историческия часовник на България към зората на прехода, когато се учехме да приказваме свободно и да организираме почтени избори, заключи Радев.
Той изясни, че Стратегическият съвет няма да даде подготвена рецепта . Документът ще бъде показан на 3 стадия - показване на положението на страната, анализиране на аргументите за това положение и формулиране на оферти и способи за тяхната реализация. Той ще бъде обсъждан с оптимално необятен кръг от жители и организации.
, разяснява още президентът.
Вчера президентът разиска с Правния си съвет нуждата от промени в Конституцията. Според Румен Радев неналичието на задоволително гаранции за самостоятелна и ефикасна правосъдна система основава рискове за развиването на България като демократична страна.
Президентът счита, че част от проблемите от години се задълбочават и
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР