Трябва да работим за надграждане на икономическото сътрудничество и да

...
Трябва да работим за надграждане на икономическото сътрудничество и да
Коментари Харесай

Николова ще организира българо-сръбски икономически форум

Трябва да работим за надграждане на икономическото съдействие и да ускорим напъните за вложения в двете страни. Това съобщи вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на среща със сръбския си сътрудник Расим Ляйч в гр. Ниш, Сърбия, в сряда.

Ляйч означи, че двете страни имат над 60 спогодби и би трябвало да продължат дейната работа в тази посока. „ Смятам, че комерсиалния продан има капацитет да се усили, тъй като са налице изискванията това да се случи “, сподели сръбският вицепремиер. Двамата се договориха за организирането на взаимен бизнес конгрес, който да надгради постигнатите резултати от предходни сходни начинания. Николова и Ляйч разискаха опциите за обща поява на трети пазари, за привличане на външните вложители и увеличение на туристическия поток към района.

Вицепремиерът повдигна въпроса за дълга на сръбските железници към „ Холдинг БДЖ “ ЕАД, който е близо 8 млн. евро. Ляйч отговори, че е осведомен с проблема и пое ангажимент да го сложи пред транспортния министър Зорана Михайлович.

По-късно в постройката на кметството, Николова организира среща с представители на бизнеса, която бе проведена от кмета на Ниш Дарко Булатович. Основна тематика на диалозите бе усилване на връзките сред представителите на дребния и междинния бизнес в Сърбия и България. На взаимна конференция дружно с Булатович, Николова разгласи, че партньорството в този бранш ще бъде измежду акцентите на идния бизнес конгрес.

В генералното консулство на страната ни в Ниш българският вицепремиер се срещна и с наши сънародници от културно-информационните центрове в Цариброд, Босилеград и Звонци. В срещата участваха и представители на българо-сръбските центрове в Зайчар, Враня и Ниш.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР