Трябва да продължим да работим за положителния имидж на България,

...
Трябва да продължим да работим за положителния имидж на България,
Коментари Харесай

Мария Габриел в Тетевен: Ще продължа да работя за Европа на културата и образованието, за нашите малки и средни предприятия

Трябва да продължим да работим за позитивния имидж на България, за нашите дребни и междинни предприятия. С обединяване можем да отстояваме националния интерес на България в Европа. Това съобщи през днешния ден в Тетевен лидерът на листата на Политическа партия ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за идните на 26 май избори за Европейски парламент Мария Габриел.



Държавата ни може доста да способства Европейският съюз да обърне повече внимание на проблеми, които до момента са минавали по- неусетно. Така, както го направихме със възбраната на двойния стандарт при храните. Затова е значимо на 26-ти май да сме дейни. Това значи като един да се надигнем и да кажем, че ние не сме второкласен жители, не сме в периферията на Европейски Съюз. За мен това е най-важното обръщение. Несъмнено би трябвало да продължим да работим за дребните и междинни предприятия. Искам Европа на дребните планове с добавена стойност и с съответна изгода в всекидневието на хората. Защитили сме рекорден бюджет за България, само че той не е дефинитивно признат. Имаме няколко месеца да защитим контрактуваното и по тази причина е доста значимо България да изпрати квалифициран екип, какъвто е екипът на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, съобщи Габриел.



Тя посети шивашкото дружество „ Калинел “, намерено неотдавна в града. Габриел акцентира още: “За мен е доста значимо да обърнем повече внимание на културата и образованието. Децата на Тетевен са взели участие дълги години в състезанията, които проведох. Затова ще продължа да работя за Европа на културата и образованието, която поддържа гения на Европа. Това е въпрос, който България може да повдигне като приоритет, с цел да имат нашите деца поле за изява посредством европейско финансиране, да популяризират българската просвета и изкуство из цяла Европа и света “.



По-късно Мария Габриел, която бе посрещната от общинското управление на Политическа партия ГЕРБ, прегледа по какъв начин вървят строителните действия по един от огромните планове, които се осъществят сега с европейски средства - „ Рехабилитация на общинска улична мрежа в сервитутно очертание на гр. Тетевен: ул. „ Иван Вазов “, гр. Тетевен, ул. „ Вит “ – кв. Полатен, гр. Тетевен, ул. Здравец “ – гр. Тетевен, ул. „ Даковото “ – с. Рибарица, Община Тетевен и ул. „ Васил Левски “ – с. Галата, Община Тетевен “. Стойността му е 1 934 234 лева и е финансиран по „ Програма за развиване на селските региони “ 2014-2020 година



В момента се прави реорганизация и рехабилитация на улична мрежа, създаване на тротоари и бордюри и рехабилитация на съществуващи такива. През последните 4 години на територията на община Тетевен са изпълнени или са в развой на осъществяване планове на стойност близо 19 млн. лева, като средствата са вложени в реализирането на инфраструктурни планове, въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на публични и многофамилни жилищни здания. Пред лидера на листата на Политическа партия ГЕРБ и Съюз на демократичните сили през днешния ден тетевенци споделиха, че виждат Европа точно в това – опция да се построи инфраструктура в тяхното обитаемо място, каквато години наред не е имало или не е ремонтирана.



Европа не е единствено европейска взаимност, която се мери в европейските финансиращи фондове, акцентира Мария Габриел. Тя изиска поддръжката на хората, с цел да продължи работата си в посока на Европа, която доставя действителни изгоди в всекидневието на всеки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР