Трябва да признаем, че ние също се дразним на хората,

...
Трябва да признаем, че ние също се дразним на хората,
Коментари Харесай

Как е най-безопасно да хващаме тен

Трябва да признаем, че ние също се дразним на хората, които стартират да приказват за слънцезащитни фактори и канцерогенните свойства на слънцето, седейки намусено под сянката на чадъра, цъкайки с език.

Но когато науката приказва, и ние минаваме на сянка.

За никого не е загадка, че слънцето може да бъде извънредно рисково за здравето, като 90% от случаите на рак на кожата са породени точно от слънчевата радиация. Но, питаме се, можем ли въобще в миналото да хванем загар, без да кършим пръсти за заплахите, които съпровождат това занятие?

Солариумите не са наш другар

Лампите в солариумите разчитат на дребни количества UVB и по-големи количества UVA лъчи. Първите са тези, които предизвикват рак, а вторите проникват по-дълбоко в кожата и предизвикват стареене, бръчки и имат отрицателен резултат върху имунитета ни.

 Снимка 367897

Въпреки дребните дози UVB, солариумите са директната причина за над 400 000 случая на рак на кожата в Съединени американски щати всяка година. Няма сходни статистики за други страни, само че не виждаме причина обстановката да е доста по-различна на други места по света - в последна сметка лампите за загар са сходни на всички места.

Скъпите кремчета

Въпреки усилените маркетингови акции и обещанията за качество на продуктите, нито една компания действително не може да даде мазило, което изцяло да ни защищава от нездравословното излъчване.

 Снимка 367898

На доктрина, фактор 50 би трябвало да ни отбрани от 98% от UVB лъчите, само че теорията не всеки път дава отговор на потребностите на действителността.

Малко от нас употребяват толкоз висок фактор, а и даже фактор 50 да беше известната норма, доста от продуктите, маркетирани с това число, в действителност имат много по-нисък коефициент на отбрана.

 Как слънцезащитният крем защищава кожата
Как слънцезащитният крем защищава кожата

Ефирна бронежилетка

Това събитие е изключително публикувано при мазилата с по-нисък фактор, настояват специалисти.

Най-безопасният метод

Напълно наясно сме, че това ще прозвучи неуместно, изключително посред лято, само че учени от Световната здравна организация считат, че най-безопасният метод за улавяне на загар е посредством спрей.

Страхотно, нали?

 Снимка 367899

За тези от нас, които не са гледали сериала " Приятели " и не помнят премеждията на Рос в студиото за спрей-тен, процедурата се прави тъкмо както бихме предположили - влизаме в специфична кабинка, в която дребни разпръсквачки ни обсипват триоза (дихидроксиацетон).

Молекулата реагира с протеини в кожата и й придават бронзов нюанс.

 Какво съставлява слънчевото изгаряне
Кожа с часовников механизъм

Какво съставлява слънчевото изгаряне

Триозата няма потвърдени нездравословни за здравето ни свойства, само че би трябвало да признаем, че наподобява като много отегчителен вид. Нищо не може да размени чара на охкането, болките от изгаряне и миризмата на кисело мляко в горещите летни нощи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР