Трябва да признаем, че не всеки знае колко важна функция

...
Трябва да признаем, че не всеки знае колко важна функция
Коментари Харесай

20-секунден навик ще запази гръбнака ви здрав през годините


Трябва да признаем, че не всеки знае какъв брой значима функционалност извършва гръбначния дирек в човешкото тяло. На първо място, би трябвало да разберем, че гръбначният дирек е главната поддържаща конструкция на нашето тяло, която непрекъснато е подложена на напрежение.

Колко постоянно забравяме, че гръбначният ни дирек не изисква по-малко внимание от останалата част от тялото ни. Изместването на междупрешленните дискове, херния, остеохондроза, прищипване на нервните корени и така нататък са единствено част от проблемите, които могат да се появят при неглижиране на здравето на тази част от тялото. В резултат на това ние сме съпроводени от непрекъсната болежка в разнообразни елементи от гърба и качеството на живота се трансформира. Междувременно има едно доста просто упражнение, което ще помогне за поддържане на здравето на гръбнака ви в продължение на доста години.
Добър табиет за гръбначния дирек

1. Вдигнете ръцете си към тялото си, а не към тавана. 2. След това огънете глезена т.е. съберете и двата крайници и изправете коленете си. 3. Издърпайте задните елементи, т.е. напрегнете ги. 4. Издърпайте долната част на корема и крепко натиснете долната част на гърба до леглото. 5. И в този момент, запазвайки тази позиция, протегнете ръцете си нагоре и петите, разтягайки гръбнака в двете направления.
Започнете да вършиме това упражнение по 5 секунди и последователно увеличете до 20 секунди.

След това се отпуснете добре.

Препоръчвам ви първо да вършиме това упражнение на пода, на килима, като сте го усвоили и се чувствате добре, практикувайте го всякога преди да си легнете.

Какъв е резултатът от това упражнение? Протягайки гръбнака преди лягане, вие разтегляте прешлените, като по този метод увеличавате дистанцията сред тях и освобождавате деформираните и захванати междузвездни дискове.

Освободеното пространство ще даде опция на сплесканите дискове денем да всмукват задоволително количество течност за една нощ, а целият идващ ден дисковете сполучливо ще изпълнят амортизационната си функционалност!/ Zdrave.tо
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР