Трябва да помним не само ужасите на войната, но и

...
Трябва да помним не само ужасите на войната, но и
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да помним не само ужасите на войната, но и причините

Трябва да помним освен ужасите на войната, само че и аргументите, които разпалиха тази война, с цел да избегнем заплахата да повторим тези неточности през днешния ден, когато още веднъж има яростни разногласия за международно водачество. Това съобщи президентът Румен Радев пред български публицисти, откакто взе участие в церемонията във Варшава във връзка отбелязването на 80-годишнината от началото на Втората международна война, оповестиха от прессекретариата на президента.

Възпоменателната гала в полската столица събра държавни и държавни ръководители от четиридесет страни.
 Пресцентър Президентство на Република България

Отбелязването на 80-годишнината от началото на най-кръвопролитната и опустошителна война в човешката история има своето настоящо значение и през днешния ден, акцентира президентът Радев. По думите на президента възпоменателната гала има още по-голямо значение на фона на многочислените спорове в света, войнстваща изразителност, растящата неустойчивост в райони, близки до нашия и дезинтеграцията на системата от интернационалните контракти в региона на въоръженията, което ни тласка към нова конкуренция във въоръжаването.
 Пресцентър Президентство на Република България-->

По-рано президентът Румен Радев разиска във Варшава тематики от дневния ред на Европейския съюз с министър-председателя на Кралство Белгия и новоизбран ръководител на Европейския съвет, Шарл Мишел. Да бъде изменен механизмът за взимане на общи решения в границите на Европейски Съюз, което да разреши по бърза реакция на Европейски Съюз в интернационалните връзки, също е бил измежду акцентите на диалога.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР