Трябва да помним не само ужасите на войната, но и

...
Трябва да помним не само ужасите на войната, но и
Коментари Харесай

Румен Радев зове да помним ужасите и причините на ВСВ, за да не се повтаря

Трябва да помним освен ужасите на войната, само че и аргументите, които разпалиха тази война, с цел да избегнем заплахата да повторим тези неточности през днешния ден, когато още веднъж има яростни разногласия за международно водачество.

Това съобщи президентът Румен Радев, откакто взе участие в церемонията във Варшава във връзка отбелязването на 80-годишнината от началото на Втората международна война. Възпоменателната гала в полската столица събра държавни и държавни ръководители от 40 страни.

Отбелязването на 80-годишнината от началото на най-кръвопролитната и опустошителна война в човешката история има своето настоящо значение и през днешния ден, акцентира Радев. По думите на президента възпоменателната гала има още по-голямо значение на фона на многочислените спорове в света, войнстваща изразителност, растящата неустойчивост в райони, близки до нашия и дезинтеграцията на системата от интернационалните контракти в региона на въоръженията, което ни тласка към нова конкуренция във въоръжаването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР