Трябва да положим всички усилия за защита на интересите на

...
Трябва да положим всички усилия за защита на интересите на
Коментари Харесай

Стоил Алипиев: Ще внеса доклад за гласуване на решение за преодоляване на проблема за индексацията по договорите на потребителите с мобилните оператори

„ Трябва да поставим всички старания за отбрана на ползите на потребителите, обвързвана с индексацията на таксите от мобилните оператори. Проблемът нараства с всяка година и е належащо намирането на неговото трайно и стабилно превъзмогване. За задачата, въз основата на своите убеждения и откакто прегледам цялата правна обосновка, персонално ще внеса за гласоподаване в комисията отчет с предложение за гласоподаване и взимане на решение, което да пази потребителите, без да ощетява търговците.

Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Стоил Алипиев по време на свиканото от него през днешния ден намерено съвещание по тематиката за индексацията, в което участваха представители на институции, неправителствени организации, експерти.

Алипиев разясни, че са налични правни причини които да защитят потребителите, само че има и правни причини, които са в интерес на комерсиалния интерес на операторите. Той добави, че клаузата за нарастването е авансово заложена и потребителите са известени. Същественият въпрос обаче, по думите му е, вярно ли се ползва тази уговорка, равноправна ли е в настоящия си тип и дали използването й може да се дефинира като нелоялна комерсиална процедура.

Представителят на Омбудсмана - Нина Бояджиева уточни, че нарастването се базира на неравноправна уговорка.

Директорът на дирекция „ Политика за потребителите " в Министерство на стопанската система Емил Алексиев посочи, че както има инфлация, по този начин може да се случи да има и дефлация. „ В подобен случай клаузата на контракта на мобилен оператор следва да планува и опция за намаление на цената вследствие на дефлация ", добави той.

В Комисията за отбрана на потребителите към този момент има постъпили редица тъжби от недоволни консуматори по отношение на плануваното ново нарастване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР