Трябва да поднесем съболезнования на близките на загиналия канадски военнослужещ.

...
Трябва да поднесем съболезнования на близките на загиналия канадски военнослужещ.
Коментари Харесай

Военен експерт с коментар за загиналия канадски парашутист и сделката за F-16

Трябва да поднесем съболезнования на околните на починалия канадски военнослужещ. Това е едно от най-трудните военни учения, организира се през нощта. Много е противен случая. Рядко се случват такива неща и неприятното е, че това става в нашата страна. Комисията ще откри причинити за случая. Тази материя е доста характерна, само че, с цел да не се отвори парашутът, очевидно не е бил прегънат добре. Комисията, която проверява случая, ще има последната дума. Много противен случай.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия военният специалист ген Съби Събев във връзка днешния случай със умрял канадски парашутист. Той разяснява и закупуването на изтребители F-16. "Словакия съумя да подписа договорка, при която един аероплан струваше под 130 млн. $. Аз мисля, че ние ще сключим договорка под 2 милиарда лв.. Важното е да успеем да запазим всички параметри и многоцелеви качества на изтребителите. За мен една цена от 140 млн. за аероплан ще ни подсигурява това и договарящите не би трябвало да падат под тази цена. Голямото преимущество на тази договорка е, че договорът се предлага единствено от една страна. При друга договорка ние трябваше да подпишем няколко контракта с няколко разнообразни страни. Няма процедура по американските процедури да има разсрочено заплащане за 5-6 години. Най-вероятно сумата ще би трябвало да се подава едновременно, а и министър Красимир Каракачанов сподели, че заплащането на цялата сума няма да е проблем ", разкри ген. Съби Събев.

"Сделката не е компроментирана. Пакетът от американска страна е най-пълен. Говоря за въоръжение, образование, всичко. Ние не можем да бъдем единствено потребител на сигурност. Всички членки на НАТО би трябвало да дават сигурност. За това на нас ни трябват тези нови изтребители. Надявам се тази договорка да има сполучлив край ", приключи ген. Събев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР