Трябва да опровергаем едни откровени лъжи, които чухме днес. Няма

...
Трябва да опровергаем едни откровени лъжи, които чухме днес. Няма
Коментари Харесай

Красимир Ципов: Това, което чухме от БСП за бежанските центрове, са откровени лъжи

Трябва да опровергаем едни откровени неистини, които чухме през днешния ден. Няма подготовка за заселване на бежанци на териториите на Любимец, Малко Търново и Елхово. Това сподели зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов на брифинг оповестява „ Фокус “. Зам.-министърът изясни, че площадките, които ще се изградят са на територията на обекти на Министерство на вътрешните работи.

„ Те са в покрайнините на обитаемоте места, оградени са, до тях няма свободен достъп. Има защита от Министерство на вътрешните работи “, уточни Ципов. Той обърна внимание, че ще има заградителни уреди, с цел да няма никаква опция мигрантите да ги напущат.

Протест в Малко Търново против построяването на бежански лагер Хората блокираха пътя към граничния пункт

По-рано тази седмица поданици на граничните райони стачкуваха поради породилото се напрежение от новината, че ще се построяват нови бежански центрове.

„ Изключително чудно ми е по какъв начин хора като ръководителя на Комисията по европейски въпроси в Народното събрание и лидера на листата на Българска социалистическа партия за идните европейски избори не могат да създадат такава обикновена разлика – какво е бежански център и какво е краткотраен спешен център “, разяснява зам.- вътрешният министър.

Той добави и че няма подготовка за заселване на територията на тези обитаеми места с бежанци.

Напрежение в граничните райони поради построяването на бежански лагери В Елхово, където ще бъде най-големият, хората са срещу

„ На територията на вашите обитаеми места няма да се строят бежански лагери. Това би трябвало да стане ясно на всички вас, би трябвало да сте спокойни. Това, което следва да направи Министерство на вътрешните работи, е да организира процедура за подготовка на площадки за краткотрайни спешни центрове. Тези центрове са планувани в един проект за деяние за справяне със засиления миграционен напън на българо-турската граница “, уточни още Ципов. Той акцентира, че центровете са от затворен вид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР