Трябва да направим и невъзможното българските военни да са напълно

...
Трябва да направим и невъзможното българските военни да са напълно
Коментари Харесай

Военният министър: Трябва да направим и невъзможното българските военни да са напълно интегрирани в НАТО

Трябва да създадем и невъзможното българските военни да са изцяло интегрирани в НАТО, разяснява военният министър на България в навечерието на 6 май.

" Днес се обръщам към всички българи, тъй като сме в навечерието на деня на нашата войска – 6 май. Това е армията, която през 1885 година отбрани Съединението при Сливница, армията, която през 1913 година завладя Одрин, армията, която през 1918 година съумя да отбрани България при Дойран, като победи 7 пъти по-големи армии. Това е армията, която през днешния ден е до вас при всяко злополучие – горски пожар или наводняване. Това е армията, която пази българското небе, българското море и българската земя. Това е армията, която е давала свидни жертви за опазване на международния мир ". Това сподели министърът на отбраната Драгомир Заков в привет във връзка професионалния празник на Българската войска - Гергьовден.

" Днес, за жалост, след дълго спиране мирът към нас още веднъж е нарушен в резултат на съветската военна експанзия против суверенната територия на Украйна. И макар че сега няма директна военна опасност за България, рискът за националната сигурност е висок.

В този миг българското общество би трябвало да покаже освен почитание към своята войска, само че и доверие. Доверие, че тя е боеспособна и професионална, построена от смели и почтени българи. Армия, подготвена да извършва конституционните си отговорности макар провокациите през днешния ден, подбудени от неверни или изчезнали решения в предишното на тактическо, стратегическо и политическо равнище, съобщи настоящо.ком.

Трябва да създадем и невъзможното българските бойци и офицери да са изцяло интегрирани в структурите на НАТО – най-успешният военно-политически защитителен съюз в историята. 

Само посредством цялостна и безусловна интеграция в евроатлантическите структури можем да реализираме оптимални гаранции за националната сигурност, както и за сигурността на цяла Европа. Вярвайте и се гордейте със своята войска!

В навечерието на 6 май се обръщам и към всички представители на Въоръжените сили:

Уважаеми генерали, адмирали, офицери, сержанти, бойци и матроси,

Уважаеми цивилни чиновници

В този значим за всички нас интервал Българската войска все по този начин е образец и опора на цялото общество. Всеки един от вас е лицето на армията ни през днешния ден. Обществото чака от вас да бъдете блян на нацията: храбри, всеотдайни, жертвоготовни и правилни. Това са полезностите, от които българският народ има потребност и ги вижда у вас. Трябва да останете такива и да бъдете поръчител за националните дух и непорочност. Вие би трябвало да сте водещ образец за вероятния прогрес, тъй като през вас се мери способността на България да бъде заслужен и благонадежден сътрудник в интернационален проект.

В празничния ден дано да отдадем заслуженото и на българските военнослужещи, които почтено извършват своя професионален дълг в многонационалните контингенти в Босна и Херцеговина, Косово, Мали, Ирак. Пожелавам им да изпълнят с чест воинския си дълг и да се завърнат при нас живи и здрави.

В тяхно лице ние виждаме съвременна, професионална и с висок военен дух Българска войска, която способства за издигане на престижа на България по света.

На всички представители на Въоръжените сили: Нека Свети Георги да Ви пази! Да ви вдъхва вяра, да ви дава мощ и воля във всяко тестване и да Ви оказва помощ във всяко начинание.

Честит празник! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР