Трябва да намерим начин да съставим правителство дали с първия,

...
Трябва да намерим начин да съставим правителство дали с първия,
Коментари Харесай

ГЕРБ търсят варианти за правителство, ПП-ДБ няма да подкрепят първи мандат

" Трябва да намерим метод да съставим държавно управление дали с първия, дали с втория мандат. Отиването на нови избори юли или август ще дадат сходен резултат ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

От своя страна съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съобщи, че по тематика политики постоянно са подготвени да приказват. " Бюджетният недостиг 3% е значима цел, без да се подвигат налозите и без да се редуцира обществената стратегия. Има и други секторни политики, за които сме отворени да приказваме - енергетика, правосъдна промяна, службите ", добави Петков.

Кирил Петков /Снимка:БГНЕС

" Ние с първи мандат не можем да подкрепим държавно управление, само че сме подготвени да приказваме по политики и да забележим в границите на виновното държание какво можем да реализираме, изключително по тематиката за бюджета ", сподели още Петков.

„ Разходите за прехрана -за ток, вода, поправки -са вдигнати с над 40%, като през 2022 година те бяха още веднъж вдигнати, да се види дали има недофинансирани действия, с изключение на тези, които са заложени. Това, което виждаме, са доста съществени разходи за финансова стратегия, разноските за прехрана мен обаче мощно ме тормозят “, съобщи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

Асен Василев /Снимка:БГНЕС

„ Работата по законодателната стратегия демонстрира, че може да се направи консенсус, ние се обединихме по смисъл по 30 законопроекта. При консенсус сред политическите групи и след основаването на комисии може да стартираме с разискването на всички значими закони, както и приемането на държавния бюджет “, това сподели и ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Десислава Атанасова /Снимка:БГНЕС
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР