Трябва да намерим начин да разговаряме с Газпром и руската

...
Трябва да намерим начин да разговаряме с Газпром и руската
Коментари Харесай

Деян Николов, Възраждане: Трябва да намерим начин да разговаряме с „Газпром”

„ Трябва да намерим метод да беседваме с „ Газпром ” и съветската страна и да се опитаме да се договорим за преференциални цени. С аргумента, че преди всичко сме част от един геополитически конфликт, от който всички виждаме, че губим. Това, което може да се направи, е да свалим глобите по отношение на Русия, като самостоятелна страна и да използваме това в договарянията с „ Газпром ” и да желаяме, за сметка на това, преференциални цени ”. Това съобщи в предаването „ Офанзива ” Деян Николов, който е претендент за народен представител от партия „ Възраждане ”.

Николов добави, че съгласно него България би трябвало да резервира цялостен неутралитет, тъй като страната ни нямала никакъв интерес да постанова наказания.

На въпрос, по какъв начин вижда позицията за неутралитет, в случай, че България е член на Европейски Съюз и на НАТО, Николов отговори: „ Това, че си член на избрана организация не значи, че наложително би трябвало да се съобразяваш с всяко едно решение, което се взима там. Можем да бъдем неутрални, тъй като сме самостоятелна страна най-малко на хартия. Другото решение е да продължим да търсим различни източници на снабдители, което виждаме, че е извънредно мъчно или цената, която би трябвало да платим, е непостижима за нас и за българския бизнес ”.

От Възраждане считат, че шистовият газ не е вид, а във връзка с втечнения газ, считат, че да докарваш газ от другия завършек на планетата, не е стопански преференциално.

Ето и какво съобщи Данаилов по отношение на това, какви би трябвало да бъдат минималната работна и минималната пенсия в България.

„ Минималната работна заплата би трябвало да бъде най-малко 3 000 лева Това не значи, че можем да го създадем от на следващия ден, само че това би трябвало да бъде нашата цел. Минималната пенсия би трябвало да е най-малко 1 000 лева, с цел да имат нашите пенсионери почтени старини и живот. ”

По отношение на Данък добавена стойност, от Възраждане считат, че за питателните артикули от първа нужда и за медикаментите, данъкът би трябвало да отпадне.

Валутният ръб би трябвало да остане съгласно партията. Оттам считат, че той работи като избавителен пояс.

„ От една страна, да, лимитира стопанската система ни, въпреки това не разрешава на държавното управление да има огромен недостиг в бюджета, не разрешава на Българска народна банка да печата безсистемно пари ”, разяснява още Деян Николов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР