Трябва да наложим финансова диета за партиите. Това каза народният

...
Трябва да наложим финансова диета за партиите. Това каза народният
Коментари Харесай

Георги Марков иска финансова диета за партиите, въпросът е защо - попита Сидеров

Трябва да наложим финансова диета за партиите . Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков по време на дебата за понижаване на партийната дотация от 11 лева на 1 лева за фактически получен глас.
Марков уточни, че при съставянето на новата Конституция не е очакван парламентарен текст, който да задължи страната да финансира партиите. „ Не е пропуск на Великото национално заседание. Всички по-възрастни сътрудници от всички партии си спомнят 1990-1991 година
Да кажеш, че страната ще хрантути партиите, да си го помислиш даже, беше завършек на Великото национално заседание “, сподели още Марков. „ Защо тогава без дотации имаше интерес към партиите? Те бяха мощни. Имаше огромна интензивност и за какво по-късно при другите последващи вотове със дотации партиите са слаби?
Защо през днешния ден нито една партия без държавните дотации не може да си намерения да вземе 2 млн. гласа. Нито една партия през днешния ден, макар дотациите не може да намерения за 1,5 млн. гласа. Защо ние би трябвало да хрантутим партиите? “, попита още Марков. „ Не желая да изхранвам с моите налози партията ДСБ, която умъртви Съюз на демократичните сили “, акцентира още Марков.
По думите му някой ще каже, че през 90-те години на предишния век интервалът е бил сантиментален. „ А в този момент за какво не е сантиментален? Нали сме членове на Европейски Съюз, членове на НАТО. Да запеем дружна ария, но няма муза в композиторите. Няма муза в изпълнителите. Защо няма муза, макар държавните дотации? Това е огромният въпрос. За това аз поддържам предлагането на Борисов – би трябвало финансова диета “, изясни още Марков.
Лидерът на " Атака " Волен Сидеров пък си спомни по какъв начин победил Лилов, до момента в който пътувал с лада. „ Приятелю, мислех да се отдръпвам от политиката, само че ти ми подсети, че има потребност и от ветерани “ , обърна се от трибуната водачът на „ Атака “ към Георги Марков.
„ Ние сме длъжни сега да подкрепим настояването на 2 милиона и половина българи да няма дотации за партиите. И по-късно да заслужим такива дотации, че и банкети да даваме “, настоя Сидеров.
Сидеров уточни, че партията му е работила от 2005 година до 2009 година без дотация. „ Днес какво обсъждаме - да няма дотации или те да са 1 лева на глас. Защо се стигна до там?
Много просто - 2,5 млн. българи гласоподаваха това да стане. Не можем да ги пренебрегнем “, сподели Сидеров. „ Така се случи, че партия Атака не взе властта и не ръководи. Няма по какъв начин да се дразня на личния си народ.
Днес обаче ние би трябвало да отговорим на въпроса за какво хората в България не желаят партиите да получават нито един лев “ , разяснява още Сидеров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР