Трябва да мислим позитивно. Училището ни е формирало такива, каквито

...
Трябва да мислим позитивно. Училището ни е формирало такива, каквито
Коментари Харесай

Танев: Не камъните правят училището, а учителите


Трябва да мислим положително. Училището ни е формирало такива, каквито сме. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Тодор Танев, някогашен учебен министър във връзка началото на новата образователна година.

По думите му мъчно се реформира нещо, когато няма поддръжка от вътрешната страна. "Това е неприятен анекдот, само че пасва на обстановката у нас. 70 на 100 от нещата в министерствата, в която ѝ да е област, са систематизиране на пари. Най-успешните министри са икономистите, тъй като във всяка област се разпределят пари, те са бюджетари, само че тук се запитвам къде остават въвеждането на новите неща. Искам да кажа, че един министър не би трябвало да разпределя единствено пари, а да вкарва и нови неща ", вметна още той.

"Средната заплата в бранша е 1500 лева, само че не камъните вършат учебното заведение, а учителите. Вдигането на парите не значи, че се покачва и качеството на образованието. Трябва да се намерения дали е належащо да се запаметяват нещата, а да се възпитават умения в учениците ", сподели още Танев. Според него нещата са комплекси.

Що се отнася до това, че ДБГ поддържа Мая Манолова, той съобщи: Толкова са и десни.

Помолен да даде съвет на десния гласоподавател, Танев съобщи, че ГЕРБ не е зложелател и това е стратегическа неточност на реформаторите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР