Трябва да мислим какво ще правим през следващите 4 години,

...
Трябва да мислим какво ще правим през следващите 4 години,
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Трябва да мислим какво ще правим в следващите 4 години

Трябва да мислим какво ще вършим през идващите 4 години, колкото и бъдещето да не е елементарно прогнозируемо и да не се задава ярко. Това сподели президентът на КТ " Подкрепа “ Димитър Манолов на днешния конгрес , съобщи кореспондент на " Фокус “.

" В Народното събрание депутатите вършиха нещо, само че в последна сметка като кучето на равнищата свършиха работата. Това се получава, тъй като те имат различен вид мислене. Те имат мандатно мислене, те мислят за най-много 4 години. В последните 2 години не сме били в такова нещо, Народното събрание да е бил предизборно студио “, счита Манолов.

Опитват се да се харесат на всички, без да си дават сметка на каква цена го правят и какви вреди нанася, добави президентът на КТ " Подкрепа “. " С техните политически глави си мислят, че това е нещо, което могат да продадат на електората като някаква доброта, само че тези, които схващат от това, знаят, че това не е по този начин “.

Според Манолов депутатите са приели решение за минимална работна заплата, което не се харесва нито на работодателите, нито на синдикалните организации. “Искаме систематичен метод, а техният е на парче “.

По думите му бюджетът е еманацията на правенето на политика - вътре в него написа всичко, което някой мисли да направи. Зад него би трябвало да стои солидно парламентарно болшинство, което да носи отговорност, безапелационен е той.

Едно служебно държавно управление по какъв начин може да допусна какво ще желае да прави бъдещето болшинство, попита Манолов.

Синдикалният президент счита, че служебното държавно управление не може да изпрати трайни и устойчиви сигнали.

" Ако зад държавното управление стоеше съществено парламентарно болшинство, тогава можеше тези, които злоупотребяват с цени, да си помислят, че някой може да им опише играта в дълготраен проект, в случай че не престават да правят тези неща ", безапелационен е Димитър Манолов.

Органите, които в този момент заедно ще наблюдават цените, нямат потенциал да го вършат, счита той.

По думите му те не са основани с хипотезата, че ще работят в спешна обстановка. Трябва ясна политическа воля за подсилване на потенциала на тези институции, с цел да могат те да правят тази работа, добави Манолов.

" Нека да си спомним за предишните години, да сме единни и без значение от цифровите средства, с които се сблъскваме в работата си, да се опитаме да съхраним нашата уникалност, с която се отличаваме и по този начин напред под мотото " Подкепа за бъдещето “, в умозаключение сподели президентът на КТ " Подкрепа “ Димитър Манолов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР