„Трябва да купуваме възможно най-доброто. Купуваме самолет за 40 години

...
„Трябва да купуваме възможно най-доброто. Купуваме самолет за 40 години
Коментари Харесай

Каракачанов: Не може някаква циганска организация да ми налага цензура

„ Трябва да купуваме допустимо най-хубавото. Купуваме аероплан за 40 години напред”. Това съобщи в ефира на " Нова телевизия " вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов. „ Искаме мандат от държавното управление за започване на договаряния, с цел да договорим цените. Още не сме водили договаряния. Учудвам се, че президентът споделя, че ще коства доста по-скъпо”, разяснява още вицепремиерът.
Той удостовери, че има препоръчани цени от всичките компании. Офертите на две от страните обаче надхвърляли сумата от 1,5 милиарда с Данък добавена стойност. „ Италианският и шведският аероплан не е препоръчан с целия комплект съоръжение. Част от оборудването и въоръжението би трябвало да го закупиш от трета страна. Единствено Съединени американски щати оферират цялото съоръжение – аероплан с въоръжение и съоръжение от-до”, изясни Каракачанов.
Вицепремиерът обаче разясни, че цените би трябвало да бъдат поправени. „ Караме по едни цени и оценки, направени 2015 година за процедура, която стартира 2016 година Сега докладваме на Народното събрание, че в тази цена е мъчно да се включим. Дори да проведем договаряния, Народното събрание може да не утвърди. Може и нищо да не купим”, изясни военният министър.
" Някой счита, че може да ми постанова цензура на мен? Смятат, че нямам право да споделям това, което мисля? Вижте, аз споделям неща, които мислят 90% от българите. Така че не може някаква циганска организация да ми постанова цензура. Разбира се, не имам предвид всички роми, защото има такива, които работят и учат, само че тези по дребните обитаеми места към този момент станаха нагли. На декър и осемстотин живеят двеста индивида ". Това разяснява вицепремиерът по отношение на случая във Войводиново и обвиняването против него за дискриминация.
" Факт е, че представителите на тези общности вилнеят и са необразовани. Извинете, само че не останаха области в страната, в които да няма изстъпления. Това към този момент не може да се търпи. Докато аз съм министър на защитата няма да разреша никой да вдигне ръка против български боец, тъй като по този метод ти нападаш институциите в тази страна. Двама калпазани вземат решение, че може да го пребият и убият и това не е единственият случай. Няма да го допусна``, разяснява още военният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР