„Трябва да изградим силна икономика, която да ни гарантира висока

...
„Трябва да изградим силна икономика, която да ни гарантира висока
Коментари Харесай

Ева Майдел към естонския премиер: Трябва ни икономика, която ни прави независими при глобални кризи

„ Трябва да изградим мощна стопанска система, която да ни подсигурява висока добавена стойност, с цел да имаме запаси да сътворяваме нови политики или партньорства. Трябва ни стопанска система, която да отваря нови налични работни места на нашите жители, които са изгубили работата си; би трябвало ни стопанска система, която да ни прави самостоятелни в случаи на световни рецесии. За мен отговорът е налагането на технологиите и усилването на цифровата стопанска система. “ съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на дебата с министър-председателя на Естония Юрий Ратас на тематика „ Бъдещето на Европа “, който се организира в Европейския парламент на 03 октомври 2018г.

Ева Майдел изрази вяра, че от ден на ден европейски страни ще одобряват естонския модел на развиване на цифрова стопанска система. "Европа е в сложна световна обстановка. Традиционни сътрудници трансформират политиката си, заканите за благоденствието и мира в света стават повече; миграцията към Европа се увеличава; цели производства се трансформират и ни заварват неподготвени. Тези провокации не могат да се преборят, в случай че гледаме обратно.” добави още българският евродепутат.

От своя страна, Юрий Ратас прикани европейските страни да останат единни и акцентира, че това е единствения метод Европа да бъде мощен фактор в световната стопанска система. Предизвикателствата пред Европа като цифрова промяна, климатични промени и сигурност са прекомерно огромни с цел да се оправят страните членки поотделно. Естонският Министър Председател добави, че можем да зачитаме другите си възгледи без да се постанова да вършим взаимни отстъпки с споделените ни полезности.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР