Трябва да изградим отново връзката между училищния спорт и спортните

...
Трябва да изградим отново връзката между училищния спорт и спортните
Коментари Харесай

Спортните федерации да влязат в училищата, призова образователният министър

Трябва да изградим още веднъж връзката сред учебния спорт и спортните федерации. За това прикани министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов по време на полемика, отдадена на дигитализацията на спорта и физическото развиване.

Неин хазаин беше министърът на младежта и спорта Весела Лечева, а присъединяване взеха още министрите на опазването на здравето доцент Асен Меджидиев, на нововъведенията и растежа Александър Пулев и на електронното ръководство Георги Тодоров, както и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, президентът на Българската федерацията по волейбол Любомир Ганев и президентът на баскетболната федерация Георги Глушков.

„ По разнообразни национални стратегии ние преди всичко подобряваме материалната база и спортната среда в учебните заведения и по-късно се опитваме да активизираме физическата интензивност измежду учениците “, изясни проф. Пенов по време на срещата.
„ Това, което липсва, е връзката сред учебния спорт и спортните федерации. Изглежда в годините тази връзка се е раздрала и ние се нуждаем от една устойчива политика, с цел да я възвърнем и да обновим привличането на високите спортни достижения към учениците. Сега тези неща се случват случайно по волята на родителите или на самите деца, само че липсва една проведена политика, която да притегля децата към деен спорт. Спорт, който към този момент може да ги прави участници в разнообразни надпревари “, изясни министър Пенов.
Той напомни, че предходната година беше даден старт на програмата „ Заедно в изкуствата и спорта “. В нея се включиха към 50 000 възпитаници и бяха основани близо 1900 учебни тима в 990 учебни заведения. Програмата ще продължи и в идващите години, а в този момент предстоят публични разисквания по нея. Министър Пенов прикани представителите на федерациите да се включат в тях с хрумвания и оферти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР