Трябва да изчакаме един месец да мине, за да мине

...
Трябва да изчакаме един месец да мине, за да мине
Коментари Харесай

Шефът на Градски транспорт“: Очаквам приходите ни да паднт с 10% след поевтиняването на картите за пътуване


" Трябва да изчакаме един месец да мине, с цел да мине и да забележим от кои карти какви количества ще се продават. Защото ние сме проиграли стопански разновидности, само че те са планирани. Според мен по тях към 10% ще ни паднат приходите. Може пък да не сме прави. Времето ще покаже, като мине продажбата на първите по-евтини карти. На този стадий на доктрина имаме увещание, че ще бъде обезщетена тази загуба, само че на процедура ще забележим по какъв начин ще са нещата. Все още чакаме рейсовете да минат на субсидия от Община Варна за километър пробег, тъй като тогава ще сме сигурни с какво разполагаме, а в този момент гадаем.

Навлизаме в акция за продажба на пенсионе ските карти. Въпреки, че картите важат до 20 октомври, ние ще стартираме продажбата на новите карти по-рано, с цел да не сътворяваме суматоха по гишетата в последния миг, по тази причина от 5 октомври ще започва акцията за продажбата на новите карти. Решението на Общинският съвет е новите карти да влезнат в действие от 20 октомври. Има и период за обжалване на решението, да се надяваме, че няма да има обжалване на това решение. Ученическите ще са от идната акция, от 27 октомври. В момента обаче не разполагаме с бланките за новите училищен карти, дали сме в печатницата да ги вършат, само че в този момент са на дневен ред бюлетините, тъй че това може да се случи и след изборите. Това, което зависи то нас го вършим. За пенсионерските карти ще пуснем от старите бланки по 12 лв., ще ги пускаме по две, с цел да станат за три месеца за всички линии ", разяснява инж. Златев.

Припомняме, че след решение на Общинския съвет във Варна месечната абонаментна карта за една линия към този момент ще коства 35 лева, а карта за всички линии ще коства 50 лева на месец вместо досегашните 130 лева По-изгодно ще е и пътуването с тримесечни карти. С измененията в наредбата те ще са на цени от 90 лева за една линия и 135 лева – за всички линии. От новите условия, с изключение на жителите в пенсионна възраст - хора на 65 и повече години, от понижението ще е възползват и учащи се и лица с трайни увреждания и техни придружители. Пенсионерите към този момент ще заплащат по 2 лева месечно за една вътрешноградска линия и по 8 лева за всички вътрешноградски. 

Срещу 15 лева на месец, учащите ще могат да употребяват всички линии в чертите на града, това се отнася и до възпитаници, които пътуват от дребните обитаеми места. Месечните карти за хората с увреждания за всички линии ще са от 8 лева до 25 лева За степен на увреждане от 50% до 70% Наредбата дефинира цена на карта 25 лева, от 71% до 90% ще заплащат 15 лева, а лица с увреждания над 91% – 8 лева Придружителите на тези лица могат да употребяват месечни карти за всички линии на стойност 15 лева Безплатна абонаментна карта е планувана за лица под 18 години, с трайни увреждания от 50% до 100%.  Наредбата дава опция карти за два или повече месеца да бъдат закупувани авансово.

Новите цени на картите без понижение за рамките на града, според границите на Общия организационен проект са надлежно:

-          Месечна абонаментна карта за една линия - 35 лева

-          Месечна абонаментна карта за всички линии – 50 лева

-          Тримесечна абонаментна карта за една линия – 90 лева

-          Тримесечна абонаментна карта за всички линии – 135 лева

-          Шестмесечна абонаментна карта за една линия – 180 лева

-          Шестмесечна абонаментна карта за всички линии – 270 лева

-          Годишна абонаментна карта за всички линии – 520 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР