Трябва да инициираме диалог без излюзии с Русия, за да

...
Трябва да инициираме диалог без излюзии с Русия, за да
Коментари Харесай

Макрон: Руските ракети могат да поразят Европа

" Трябва да предизвикваме разговор без излюзии с Русия, с цел да понижим конфликтността " с Москва, посочи Макрон на взаимна конференция с американския президент Доналд Тръмп. На собствен ред американският му сътрудник бе безапелационен, че Съединени американски щати и Русия желаят нов контракт за нуклеарните оръжия.

Двамата президенти разговарях преди началото на срещата на върха на НАТО в Лондон по случай 70-ата годишнина на алианса. Русия е измежду водещите тематики, които ще обиден в диалозите си страните от НАТО.

" Франция, Германия и другите европейски страни са застрашени в този момент от нови съветски ракети. Не бива да демонстрираме никаква доверчивост във връзка с Русия, само че не мисля, че статуквото е най-хубавото решение ", акцентира френският водач и означи, че е нужен нов контракт за нуклеарните оръжия със междинен обхват.

Макрон уточни и авансово изискване за разговор с Русия: " необходим е прогрес по въпроса с разрешаването на спора сред Русия и Украйна ". Среща в Нормандски формат сред водачите на Русия, Украйна, Франция и Германия е планувана за 9 декември.

Тръмп изрази оптимизма си за решаването на спора сред Русия и Украйна. " Мисля, че срещите с Русия и Украйна са доста значими. Възможно е да бъде реализиран сериозен напредък " на тези срещи. " Нужен им е мир, тъй като се бият от много дълго време. Мисля, че има огромни шансове това да стане ", посочи американският президент.

" Положението с нуклеарните оръжия не е положително. Сложихме завършек на Договора за ракетите със междинен обхват, тъй като насрещната страна (Русия) не го спазваше, само че тя желае да подписа контракт и ние също го желаеме и аз мисля, че това би било нещо велико. Откровено казано, мисля, че това е едно от най-важните неща, които можем да създадем ". сподели американският президент Доналд Тръмп. 

Китай също е заинтересуван да се причисли към договарянията, добави той.

" Те бяха извънредно разчувствани " от концепцията да вземат участие, съобщи президентът на Съединени американски щати. " Така че по отношение на това може да се случат някои доста положителни неща ".

През август Вашингтон публично денонсира Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, базирайки се на нарушавания от страна на Русия. Москва отхвърля тези обвинявания, напомня Ройтерс.

Остарелите блокови стандарти на мислене, свойствени на НАТО, не могат да бъдат инструмент за съдействие в бързо изменящия се свят, сподели през днешния ден съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС. Той приказва на заседание, отдадено на държавните отбранителни поръчки за потребностите на Военноморския флот.

" Днес, както е известно, Съветският съюз го няма. Няма го и Варшавският контракт, т.е. военният пакт, основан в отговор на основаването на НАТО, а НАТО освен продължава да съществува, само че и се развива ".

В момента Русия създава нови системи за изстрелване на нуклеарно оръжие, на които Съединени американски щати нямат аналози, сподели помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по въпросите на интернационалната сигурност и неразпространение на нуклеарно оръжие Кристофър Форд, в изявление пред Комитета по външните работи в американския сенат.

" Русия сега създава изключителна нова серия от нуклеарни системи, на която Вашингтон няма аналози ", съобщи дипломатът по време на чуване в комисията по политиката на Съединени американски щати по отношение на Русия, представен от ТАСС и " Фокус ". Той уточни като образец ракетната система " Сармат ", както и автоматизирана подводница, оборудвана със лична мини-атомна електроцентрала. Форд даде за образец и ракетата " Буревестник ".

РС-28 " Сармат " е нова съветска ракетна система, изстрелвана от подземни бункери, работеща с тежка междуконтинентална балистична ракета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР