Трябва да имат познания за държаватаДа се въведе изпит за

...
Трябва да имат познания за държаватаДа се въведе изпит за
Коментари Харесай

Изпит по български на кандидати за гражданство

Трябва да имат знания за страната


Да се вкара изпит за равнище на притежаване на българския език за претендентите за наше поданство. Всеки искащ би трябвало да има и знания за българската история и за работата на институциите в страната. Това плануват промени в Закона за българското поданство, обсъждани от работна група към Министерство на правораздаването, заяви през вчерашния ден зам.-министър Десислава Ахладова.

„ Според разбора, който направихме, съвсем няма страна в Европейски Съюз, която дава поданство, без да изисква от претендентите да владеят езика на самата страна. Освен това считаме, че би трябвало да се вкара и условието за приход или занимание в страната. По този метод няма да има случай, в който един човек да каже, че кандидатства за поданство, единствено и единствено с цел да може да отиде в Европейски Съюз ”, изясни Ахладова.

Проектът за промени в закона ще бъде разискван на 30 януари от Съвета за развиване към Министерския съвет. Предвидено е да отпадне опцията за приемане на поданство на съображение директни вложения от 2 млн. лева или 1 млн. лева в капитала на българска компания, защото анализът демонстрира, че от 2013 година насам не е реализирана задачата да се привлекат повече вложители у нас. Възползвали са се едвам 50 души, като претендентите са били най-вече от Русия и Египет.

Днес от организацията „ Фонд Антикорупция ” оповестиха, че по техен сигнал до ДАНС е било отнето българското поданството на съветския милиардер от листата на „ Форбс ” Сергей Адониев. Той получил наш паспорт през 2008 година, само че скрил от българските управляващи, че през 1998 година е имал присъда в Съединени американски щати по обвиняване за пране на пари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР