Трябва да имаме имунизационна политика, подобна на тази срещу грип.

...
Трябва да имаме имунизационна политика, подобна на тази срещу грип.
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Трябва да има годишна ваксинация срещу COVID-19

Трябва да имаме имунизационна политика, сходна на тази против грип. Както всяка година СЗО дефинира какви са циркулиращите варианти, по този начин би трябвало да има и ваксина против COVID-19, която да се слага един път годишно, съгласно настоящите разновидности. Това разгласи в ефира на Nova алергологът акад. Богдан Петрунов от Българската академия на науките.

„ Данните, които имаме до момента, демонстрират, че имунитетът след ваксина трае сред 8 и 10 месеца “, разяснява той. Според него бустерната доза подтиква произвеждането на антитела в организма.

Той означи, че не има вяра, че „ Омикрон “ ще постави завършек на пандемията. „ Появяват се нови разновидности на вируса непрестанно. Мутацията на вируса е естествен биологичен процес… Ще има още доста други разновидности “, сподели той и добави, че е значимо какви ограничения ще се подхващат, като една от тях е имунизацията.

„ Трябва да има най-малко 80% ваксинирано население в световен мащаб, с цел да можем да кажем, че сме се справили… Няма никакво подозрение, че настоящите ваксини защищават и от „ Омикрон “, увери той.

Акад. Петрунов сподели още, че прекаляването с антибиотици носи голям риск, тъй като може да се стигне до такава устойчивост към бактериите, че „ няма да има антибиотик, с който да ги лекуваме “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР