Трябва да има засилен контрол в затворническите общежития от отворен

...
Трябва да има засилен контрол в затворническите общежития от отворен
Коментари Харесай

Близки помогнали на двамата бегълци от затворническото общежитие в Стара Загора

Трябва да има засилен надзор в затворническите общежития от отворен вид , тъй като там е обикновено да се избяга. Това сподели, някогашният шеф на Служба " Издирвания " към Министерство на вътрешните работи Красимир Занев във връзка бягството на двамата молдовци, които съумяха да преодолеят без проблем оградата на затворническото институция в Стара Загора.

Трети ден продължава издирването на двамата пандизчии, които в събота следобяд избягаха от общежитието. Мъжете бяха наказани поради щурм на банкомати.
 Полицията на крайник поради бягство на двама от пандиза в Стара Загора Обновена
Полицията на крайник поради бягство на двама от пандиза в Стара Загора

Те са оповестени за общонационално търсене

По данни на проверяващите, отмъкнатата сума възлиза на близо 90 000 лв..

Според Занев при бягството техни близки са им помогнали, по тази причина би трябвало да се засилят ограниченията в сходен вид институция и освен. Необходимо е прецизно да се следи дали се приготвят бягства.

Защитната ограда на общежитието нито е доста висока, нито е подсилена, няма и постови, в институции от подобен вид не би трябвало и да има поради облекчения режим.

Двамата молдовци попадат там, тъй като признават виновността си, а съгласно специалиста бягат, тъй като са знаели, че ще ги реалокират в София, където режимът е по-засилен, счита Занев.

По думите му те ще получат и спомагателна присъда при вероятно залавяне. Освен това са търсени в родната им Молдова, имат и взимане предоставяне с полицията в Италия и Германия.

За последно двамата молдовци са видяни на двора на общежитието в събота следобяд. Били са на площадката с фитнес уредите. Избягали, като са развалили част от оградата в източния завършек на двора.

Бегълците към този момент са търсени на територията на цялата страна. Предупредени са и всички контролно-пропускателни пунктове. Според проверяващите те не разполагат с огромна сума пари. За последно околните им са били при тях на 17 август. Дали бягството е авансово планувано, може единствено да се допуска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР