Трябва да има законова регламентация на електрическите тротинетки, до момента

...
Трябва да има законова регламентация на електрическите тротинетки, до момента
Коментари Харесай

Младен Маринов: Електрическите тротинетки трябва да спазват закона за движение по пътищата

Трябва да има законова наредба на електрическите тротинетки, досега те би трябвало да съблюдават настоящия Закон за придвижване по пътищата.Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред публицисти в Народното събрание по отношение на електрическите тротинетки, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Колегите обясниха, че по смисъла на в този момент настоящия закон това са моторни транспортни средства. След като са моторни транспортни средства би трябвало да дават отговор на избрани условия. Виждаме, че това е нов детайл в пътното придвижване като вид транспортно средство, което е и европейска наклонност. Налага се за възстановяване на градската подвижност, също по този начин и с грижа към екологията, тъй че в тази посока към този момент са основани и работни групи, които работят това да се регламентира законово ", съобщи министърът. Той изясни, че по този начин ще се изключи опцията при избрани пътнотранспортни катастрофи да пострадат жители. Според него тези публични връзки би трябвало да се контролират законово, с цел да не се стопира развиването и бъдещето.

На въпрос дали ще има наказания за водачите, министърът разясни, че се работи по въпроса към момента.

" Пак споделям ние сме за правно регламентиране и никога не сме срещу развиването на бъдещето, тъй като то в действителност е в електрическите мотори и тези, които щадят околната среда ", добави още министър Маринов.

Той регистрира, че Министерство на вътрешните работи като институция би трябвало да оказват помощ електрическите тротиненти да се регламентират.

" Имаме нов миг. В последна сметка преди да се появи автомобила е имало единствено каруци. Като се е появил автомобилът, не е имало закон, който да го регламентира. Тогава е произтекла нуждата от наредба. Сега сме в някакъв сходен проблем. Както електрическият автомобил замества автомобилът с вътрешно горене, по този начин този вид транспортни средства заместват мотопедите, моторите ", посочи още министърът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР