Трябва да има ясен регламент. Очевидно е, че не можем

...
Трябва да има ясен регламент. Очевидно е, че не можем
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Ако карантинираме всички управници, ще трябва да затворим държавата

" Трябва да има явен правилник. Очевидно е, че не можем да затворим страната, а в случай че карантинираме всички управници, на процедура ще се случи тъкмо това. Затова в заповедта ще бъде разказано при какви длъжности е допустимо след два негативни теста, направени през два дни, карантината да бъде сваляна. "

Това разяснява в понеделник пред " Свободна Европа " основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Повод е абсурдът със свалената карантина на президента Румен Радев и на премиера Бойко Борисов, откакто и двамата бяха посочени като контактни лица на инфектирани, а след това Борисов също даде позитивен тест. Прекратяването на самоизолирането им беше доказано от столичната РЗИ, като съгласно шефа ѝ Данчо Пенчев има изключения за хора на такива позиции. Здравното министерство обаче го опроверга, че разпоредбите важат за всички, а Пенчев подаде оставка в понеделник.

Според Кунчев заповедта би трябвало да бъде прецизирана, като в нея бъдат разказани длъжности изключения, при които ще бъде допустимо изолацията да бъде анулирана.

" Сега аз съм в карантина, представете си, че затворим цялото здравно министерство, тъй като министърът е общувал с премиера или неговите заместници са общували с него. Кой ще движи нещата ", пита инспекторът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР