Трябва да има уволнения и разследване на кражбата от Топлофикация

...
Трябва да има уволнения и разследване на кражбата от Топлофикация
Коментари Харесай

Васил Велев: Трябва да има уволнения и разследване на кражбата от „Топлофикация – София”

„ Трябва да има уволнения и следствие на кражбата от „ Топлофикация – София ”. Ние подадохме сигнал за това в прокуратурата, в Министерството на финансите, което е принципал на борсата и до самата борса. Това е една нагла кражба на над 2 милиона лв.. На 16 юли беше осъществена договорка – продажба на 50 МВтч за последното тримесечие базов товар на цени, доста по-ниски от пазарните. Занижени са с близо 20 лв. на МВтч ”. Това съобщи в предаването „ Събуди се ” по Нова телевизия ръководителят на АИКБ Васил Велев.
„ Не можем да приемем, че това е от неведение. Това си е нагла кражба. Абсолютно безочливо заграбване на средства за секунди, пред очите на всички, нещо, което не може да се скрие или да се замаже. Трябва да бъдат уволнени и разследвани отговорните ”, безапелационен бе той. По думите на Велев КЕВР е определила референтна цена за базов товар от 90 лв. за целия програмен интервал. Това значи, че през зимата цената ще е над 100 лв..
Според ръководителя на АИКБ тежките месеци за стопанската система са тези сега. " През май стигнахме дъното, през юни вървим по него. Тогава имахме 16,1% спад на промишеното произвеждане. Очакваме  да се задържим на това равнище и да не пропадаме повече. Цялата последваща година няма да компенсираме този спад ”, разяснява Велев. Според него би трябвало да има подготвеност за дейно консумиране на средствата, които България ще получи от Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР