Трябва да има уволнения и разследване кражбата от Топлофикация –

...
Трябва да има уволнения и разследване кражбата от Топлофикация –
Коментари Харесай

Васил Велев: Трябва да се разследва кражбата от „Топлофикация”

Трябва да има уволнения и следствие кражбата от „ Топлофикация – София ”. Ние подадохме сигнал за това в прокуратурата, в Министерството на финансите, което е принципал на борсата и самата борса. Това е една нагла кражба на над 2 милиона лв..

На 16 юли беше осъществена една договорка – продажба на 50 МВтч за последното тримесечие базов товар на цени, доста по-ниски от пазарните. Занижени са с близо 20 лв. на МВтч ”, Това съобщи в предаването „ Събуди се ” по Нова Телевизия ръководителят на АИКБ Васил Велев.

„ Това не можем да приемем, че е от неведение. Това си е нагла кражба. Абсолютно безочливо заграбване на средства за секунди, пред очите на всички. Това е нещо, което не може да се скрие, не може да се замаже, Не може да се изясни с непросветеност. Трябва да бъдат уволнени и разследвани отговорните ”, безапелационен бе той.

По думите на Велев КЕВР е определила референтна цена за базов товар 90 лв. за целия 1-годишен програмен интервал. Това значи, че през зимата ще е над 100 лв..

Димитър Манолов от КТ „ Подкрепа ” изясни, че  е значимо в каква посока ще работят както новите, по този начин и старите. От организацията оферират подписаното сред работодатели, синдикати и изпълнителна власт тристранно съглашение да стане стратегия на държавното управление до края на мандата.

„ По него е реализирано единодушие сред представителите на работещите хора в синдикатите, представителите на бизнеса и работодателите и на изпълнителната власт. Има 46 ограничения в това тристранно съглашение, които са по-скоро средносрочни, в сравнение с краткосрочни. Но тъкмо поради това незабавно би трябвало да се захващат тези промени. Те са свързани и със „ зелената договорка ” и с бизнес климата, обществената поддръжка, образованието и с демографските проблеми ”, изясни Велев.

Президентът на КТ „ Подкрепа ” разяснява и антикризисния проект на държавното управление. „ В него се залага на думата обществени, което няма по какъв начин да не ни напряга. В тази обстановка би трябвало да се подходи по-гъвкаво, не трябва да се хвърлят политически заклинания. Но ме е боязън, че няма да бъде тъкмо по този начин ", сподели той.

Според  ръководителя на АИКБ стопанската система тежките месеци за стопанската система са в този момент. През стигнахме дъното, през юни вървим по него. Тогава имаме 16,1% спад. Очакваме на това равнище да се задържим и да не пропадаме повече.. Ние цялата последваща година няма да компенсираме този спад ”, разяснява Велев.

Според него би трябвало да има подготвеност за дейно консумиране на средствата, които България ще получи от Европейския съюз.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР