Трябва да има цялостна промяна в съдържанието на учебниците. По

...
Трябва да има цялостна промяна в съдържанието на учебниците. По
Коментари Харесай

Янка Такева: В учебниците за 6 клас има нелепи неща

Трябва да има цялостна смяна в наличието на учебниците. По думите ѝ в образователния материал за 6 клас има нелепи неща, на които даже децата се смеят. Това разяснява ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева по NOVA NEWS.

„ Не очаквайте скоро да има промени, по няколко аргументи. Направиха работни групи, само че това е един доста сложен развой и би трябвало деликатно да се работи в тази посока. Надявам се и идващият екип на МОН да продължи в тази посока. Убедена съм, че би трябвало да се промени наличието на учебниците по история, литература, география, които образуват българската еднаквост. Трудно е, тъй като има доста политика. Всяко нещо се оспорва. Има и доста мощно въздействие на академичната общественост ”, разясни Такева.

Тя е провела среща със основателя на световното проучване PISA доктор Андреас Шлайхер, с който са коментирали просветителната система у нас. Според него образованието ни е на положително равнище, само че децата би трябвало да се научат на повече креативност.

„ В последното проучване на PISA написа, че 28% от децата у нас са тревожни поради фамилиите си. Те не са сигурни, тъй като живеят в непълни фамилии ”, разясни ръководителят на Синдиката на българските учители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР