„Трябва да има нова стратегия за интеграция на ромското население.

...
„Трябва да има нова стратегия за интеграция на ромското население.
Коментари Харесай

Трябва да има нова стратегия за интеграция на ромското население

„ Трябва да има нова тактика за интеграция на ромското население. Въпросът е за националната интеграция, а не за интеграцията на един или различен етнос ". Това съобщи националният представител от „ ПГ на Българска социалистическа партия за България " Валери Жаблянов по отчета за осъществяване на Националната тактика за интеграция на ромите. По думите му би трябвало да имаме в действителност метод към казуса с ромското малцинство, с явен разбор на аргументите, заради които то се намира в това положение. Според него, безспорен факт е неуспехът на този стадий на тактиката за интеграцията - растящата борба и насилие; конфликтът сред етносите потвърждават тъкмо това. „ Докладът е цялостен с официална информация и показва осъществяването на съответни ограничения, без да разисква това - дали са сполучливи или не, до каква степен са довели. Нормално е да отхвърлим отчета при резултатите, които са налице, само че това не смъква въпроса- нужна ли е нова тактика ", акцентира Жаблянов. По думите му, в случай че продължим до 2020г. да изпълняваме тази тактика, в идващите 3 години ще имаме същите отчети и въпросът няма да се реши. Според него това значи не, че отчетът е неверен, а че тактиката не регистрира действителните трендове в развиването на този проблем.

„ Нека помислим за създаването и приемането на нова тактика, която регистрира българската действителност. Истината е, че декадата на ромското включване, тактиката по този начин, както е написана през 2012г, се основават върху идеологически канони, върху разбирания, които са били натрапени от една напълно сбъркана идея за един мислени мултикултурализъм и към този момент няма място. Този вид общество не се състоя, тъй като отхвърляше фундаментални полезности на нацията и на страната ", разяснява Валери Жаблянов.

Иво Христов: Циганското население е жертва на демонтирането на България. Проблемът с интеграцията визира националната ни сигурност

„ Циганското население е жертва на демонтирането на България. Когато имаме проблеми с ромите, имаме проблеми със личното си общество, със личната си промишленост, със личната си страна ". Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Иво Христов. По думите му главният проблем с ромите е обвързван с тяхното цялостно цивилизационно изключване от цивилизованото българско общество в последните 25-30 години, а всичко друго е разследване - проблемите с обучение, опазване на здравето, претовареност. Според думите му, преди този момент те са били интегрирани и са имали естествен здравен, учебен и трудов статус. Той акцентира, че по-късно бяха изхвърлени от реформиращата се българска стопанска система и се появиха циганските гета, анклави на престъпност и анклави, застрашаващи българската национална сигурност, огнища на ислямски фундаментализъм.

Иво Христов акцентира, че страни и общества са се разпадали от вътрешната страна, точно с сходен взривоопасен материал. „ Кой позволи заселване на големи цигански маси в градовете безотговорно? Кой позволи основаването на противозаконни постройки на територията на тези гета? Кой позволи вкарването на наркотрафик и проведена престъпност тъкмо в тези гета, което се знае и от способените органи? Кой позволи на територията на тези гета да се развива фундаменталистка активност,което се знае и от ДАНС? Да не би ромите? ", попита Иво Христов.

Георги Гьоков: Резултатите от интеграцията на ромите с всяка минала година стават по-зле

„ Не одобряваме отчета в този му тип, тъй като макар че изпълняваме тактиката, резултатите от интеграцията на ромите с всяка минала година стават по-зле. Никой в тази страна не може да каже, че има някакъв забележим прогрес в интергарцията на ромите ", съобщи националният представител Георги Гьоков. „ Ако имаме почитание към себе си, като институция, няма да приемем отчета по оферти ни метод, тъй като това ще дискредитира в допълнение нашата активност. И без това не ни е толкоз висок рейтинга. Ще дадем неприятен сигнал на обществото, че се отнасяме безрезервно към една тематика, която е част от живота на нашето българско общество, която е доста мъчителна за същото това обществото и сега е изключително настояща. Като споделям настояща имам поради събитията от последните дни в Асеновград. А преди този момент в Катуница, Гърмен, Орландовци ", сподели още той.

Надя Клисурска - Жекова: От 2004г. пишем тактики, а резултатът е драматичен

„ Интеграцията се провали. От 2004г, откогато започнахме да си пишем тактики, какъв брой години минаха какъв е резултатът - драматичен! ", съобщи националният представител от ПГ на левицата Надя Клисурска. Тя попита за каква интеграция може да се приказва, откакто огромна част от ромските деца не вървят на учебно заведение и не са образовани. Депутатът сложи и въпроса дали ще се вмени на служителите на реда, които през днешния ден стачкуват заради неприятните условия на труд и още веднъж без нарастване на заплатите, да вървят всяка заран да ги извеждат от у дома, с цел да вървят на учебно заведение.

„ Интеграцията позволява всеки персонален избор, съблюдаване на контрактувани правила за приемливост, почитание и битие ", заключи Надя Клисурска.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР