Трябва да има наказание на агресията, включително и на агресията

...
Трябва да има наказание на агресията, включително и на агресията
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Трябва да има наказание спрямо агресията, включително и към лекар

Трябва да има наказване на експанзията, в това число и на експанзията по отношение на доктор. Това сподели проф. Иво Петров след следващия случай на експанзия над медици, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ За страдание, постоянно сме очевидци на такива произшествия като скорошния “, сподели проф. Петров, разяснявайки нападението против медицински служащи в болница " Света Анна " в София. Той акцентира, че в естествените страни сходни произшествия са редки, тъй като експанзията и против медици, и против служители на реда се санкционира извънредно строго. Проф. Петров е безапелационен, че обществото не би трябвало да бъде толератно към сходен жанр набези.
В същото време проф. Петров не счита, че наказванията за експанзия против лекари би трябвало да бъдат яростни. „ Не. Не би трябвало да се прави разлика, ние не сме някакви извънземни. Трябва да има просто наказване по отношение на експанзия, в това число и по отношение на експанзията към доктор “, уточни той.
В София публично бе открит интернационален ендоваскуларен конгрес, чийто хазаин е проф. Иво Петров, водещ инвазен кардиолог и ангиолог. Поредното издание BECISES Endovascular Academy 2019 събира на едно място изтъкнати специалисти от над 20 страни в Централна и Югоизточна Европа - България, Сърбия, Македония, Румъния, Словения, Хърватска, Албания, Полша, Турция, Гърция, Русия и други. Участници и посетители на академията са експерти, занимаващи се със съдова и нервно-съдова патология - интервенционални кардиолози, ангиолози, интервенционални рентгенолози, невролози, сърдечни и съдови хирурзи.
„ Сърдечносъдовите болести освен в България, само че и в доста други страни в Европа и двете Америки е палач номер едно “, сподели проф. Петров.
Той уточни, че в тази отрицателна ранглиста нашата страна има едно от водещите места.
„ С няколко страни в близост, към България, несъмнено си разделяме първите места като % на сърдечносъдовата смъртност по отношение на общата смъртност. Така че профилактиката, ранното диагностициране и лекуването на сърдечно-съдови болести несъмнено е задача и би трябвало да бъде задача освен на лекарите, на лекарското съсловие, само че също по този начин на институциите и на страната. Надявам се, че това се случва “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР