Трябва да има коалиционно споразумение, да има документ.Това поиска лидерът

...
Трябва да има коалиционно споразумение, да има документ.Това поиска лидерът
Коментари Харесай

Борисов: Трябва да има коалиционно споразумение, документ. Иначе да не стане като Сърдит Петко...

Трябва да има съдружно съглашение, да има документ.

Това изиска водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща в събота с кметове на партията си във Велико Търново. Вчера от ПП-ДБ сложиха 7 условия, с цел да продължат да взаимодействат с ГЕРБ като се разбра, че при продължаващо напрежение и гласоподаване на първата политическа мощ с партии като Движение за права и свободи и " Възраждане " може да се стигне и до оставка на кабинета.

" Имаме декларация сред Габриел и Денков и я съблюдаваме. Назначиха си министрите и зам.-министрите без да ни питат. (Премиерът Николай Денков през вчерашния ден особено акцентира, че всяка кандидатура на зам.-министър и надлежно на регионален шеф минава през Мария Габриел, а тя търси единодушие и от ГЕРБ. Затова и назначенията в така наречен втори ешелон ставали по-бавно - бел. ред). Надолу поголовно подменят всичко, без това да е разказано в декларацията. И ни слагат 7 нови условия. Защо? Или сядаме и подписваме съдружно съглашение с разказано всяко едно нещо, другото е Сърдитко Петко... (празна му торбичка е краят на поговорката- бел. ред) ", обяви той. 

Не можело да продължи без съдружно съглашение -  " всичко останало, в случай че не е нашето, значи е неприятно. Ако не се съгласите с нас, значи сте с Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Трябвало да има повече взаимни отстъпки и от двете страни, повече " да ", продължи Борисов.След което обвърза комплицираната интернационална конюнктура с разминаванията сред двете първи сили във връзка с кадровите решения в български регулатори. В петък при отсъствието на групата на ПП-ДБ в зала небрежно бяха признати разпоредбите за кандидатстване, като се върви към незабавни смени в Българска народна банка, НЗОК и Сметната палата.

Той навърза в смислов ред   " комплицирана интернационална конюнктура, война, Каховка, която излива водите си в Черно море " и регулаторите.

" В тази обстановка би трябвало да гласуваме за приемане единствено на претенденти на ПП-ДБ за регулаторите. Ей това е желанието. И в случай че инцидентно си позволим да дадем ние претендент, той би трябвало да е омаскарен, надлежно и партията ни. А те имат право...Когато се пробват да ги срутват, споделят, че става това, тъй като били покрай нас ", обясни Борисов.

Имаше и съответни образци като Борисов остана пореден в изнасянето на персонални диалози.

" Говорих с министъра на спорта, той не желае зам.-министър от ГЕРБ. Обадих се да го попитам за какво е споделил, че може да одобри най-много консултант от нашата партия. Той ми отговори, че е защитил дипломна работа и бил заречен неговата ръководителка да стане зам.-министър. Заявих му, че ще упорствам за зам.-министър от ГЕРБ, а той сподели, че ще си подаде оставката. Аз му отговорих, че го насърчавам да го направи. Говорих с Петков, а той сподели, че Илиев бил доста добър авто играч. А ние направихме най-вече детски площадки, физкултурни салони, инвестирахме най-вече в спорт ", преразказа той в собствен прочит.
От Политическа партия узурпирали цялата власт
Последва към този момент наложил се от последните дни в изявленията на водача на ГЕРБ извод, който той непроменяемо прави:

" От Политическа партия узурпираха цялата власт. Решиха, че могат да командват нашата партия и Народното събрание, че могат да се сбият и с президента. Ние не сме съдружници в същинския смисъл на думата, нямаме подписано такова нещо. Искаме промяна на службите, само че не началник да е техен народен представител, каква промяна е това ", добави той.

 ГЕРБ желала да успокои страната, по неговите думи.

" Хората желаят да се работи, нещо да се случва. Нашият закон за КПКОНПИ беше подсилен от 160 депутати, техният от никой и те се разсърдиха ", повтори друга известна теза Борисов.

" Вкарахме България в чакалнята на еврозоната, деен участник в това беше и шефът на Българска народна банка Димитър Радев, по тази причина желаеме да остане още един мандат, тъй като се е потвърдил. От Политическа партия се разсърдиха ", продължи той във връзка с нуждата от избор на нов гуверньор на Българска народна банка поради изминал мандат на настоящия.

Оттук Борисов подхвана и тематиката за " Възраждане " и референдума за еврото. Оказа се, че и тук той има готово решение.
От " Възраждане " не били страшни
Лидерът на ГЕРБ много в детайли обясни и тематиката за връзките с " Възраждане " - оттова по думите му не били " страшни ".

" Не знам защо (ПП и Демократична България - бел. ред.) изпитват подобен смут от " Възраждане ". Те не са страшни. Ще станат, в случай че почнат с административни способи да ги стопират ", сподели той.

Той разгласи и по какъв начин щял да се реши въпросът с претенции от партията на Костадин Костадинов референдум за еврото. Те не били срещу еврото, обясни Борисов, а единствено слагали период 2043 година Парламентът можел да трансформира периода във въпроса - и щял да постави 2024 година, от Борисов да мине, можело и първи януари 2025 година И по този начин щял да се реализира компромис по тематиката. И заключи: " Ето това може да сплоти 240 депутати ".

" Хората чакат ГЕРБ да се върнат действително в ръководството ", обяви Борисов в края на ревюто си като надълго се хвали за триумфите от ръководството на партията си пред определената партийна публика и общински кметове на ГЕРБ като подготовка на идната акция за локалните избори.

Имаше хвалебствия за жертвата на Мария Габриел, която оставила хубавия, въпреки и под напрежение живот в Брюксел, с цел да пристигна на калния терен на българската политика.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР