Трябва да има евтаназия, тези животни трябва да бъдат убити.

...
Трябва да има евтаназия, тези животни трябва да бъдат убити.
Коментари Харесай

Валентин Радев категоричен: Животните трябва да бъдат убити

Трябва да има евтаназия, тези животни би трябвало да бъдат убити. Ако това не стане, заплахите са доста огромни, никого не тревожа . Всички дейности на шефа на БАБХ са верни . Това сподели в eфира на bTV министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка плъзналата болест с чума по животните в Ямболско.
Радев добави, че е помолил нещата, които са чули през днешния ден по време на траялото два часа съвещание на оперативния щаб, да бъдат разказани на ръководителите на парламентарните групи на следващия ден. Нека народните представители да чуят какви са заплахите и някой да понесе отговорността, сподели Радев.
" Аз персонално се тормозих от това, което чух. Тази болест няма инкубационен интервал. Животното стартира да се заваля и да умира. Вече има три смъртни случая, рапортува регионалният шеф в Ямбол. Това ли би трябвало да чакаме – да стартират да падат животните . Те през това време ще са създали болест ", добави министърът на вътрешните работи.
По думите му, парите на хората ще бъдат изплатени незабавно на пазарна равноценност и никой няма да загуби нищо. Вътрешният министър сподели още, че ние сме първата страна в Европа, където влиза такава чума по дребните преживни животни – кози и овце. Предполага се, че е тръгнала от Турция, само че занапред ще се изследва по какъв начин е предходна.
Доказано е, че има такава болест, изпратени са проби във Франция, оттова са удостоверили и ние действаме. Вече са взети ограничения и жителите ще ги усетят още през днешния ден. „ Проверки на всички коли, меса, които возят, има ли свинско вътре… всичко се събира по границата и се хвърля в едни специфични места, в хладилници, по-късно се изгаря или се заравя. Това го вършим незабавно ”.
Ще има също строги инспекции по граничните пунктове, фериботите, на всички места, където може да мине нещо с някаква храна. Има специфична рекомендация към Министерство на регионалното развитие незабавно да стартират да чистят всекидневно, 10-километровата зона до границата, изясни Радев. Министърът беше явен, че не желае да застават служители на реда против хора, които не схващат защо става дума .
Той изрично отхвърли " полицията да е влачила хората ", както отхвърли изказванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Във връзка с нареждането да се ограничи събирането на хора в региона, Валентин Радев разясни, че това се постанова, тъй като с обувките и с облеклата си хората разнасят болестта към другите животни.
Вътрешният министър акцентира, че хората, които не желаят пари, може да получат животни .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР