Трябва да има драконовски закон за хората, които прекарват нелегални

...
Трябва да има драконовски закон за хората, които прекарват нелегални
Коментари Харесай

Нинова бие аларма: През оградата на границата може да се минава със стълба и да се реже с ножица

„ Трябва да има драконовски закон за хората, които прекарват незаконни мигранти през границата “, сподели на брифинг в Народното събрание водачът на парламентарната група „ Българска социалистическа партия за България “. Тя дефинира днескашното чуване на служебния министър на вътрешните работи като безплодно.

„ По наше искане през днешния ден беше направено чуване на служебния министър на вътрешните работи по отношение на нещастието, която стана на българо-турската граница. Абсолютно безплодно чуване, без съответни решения и с прекачване на отговорности. Дано това да не докара до идващия, следващ, трагичен случай “, съобщи Нинова.

Нинова напомни за сигнал, пуснат до прокуратурата през 2017 година от парламентарната група на Българска социалистическа партия, по отношение на корупция по градежа на българо-турската граница.

„ През 2017 година от Българска социалистическа партия подадохме сигнал до основния прокурор, тогава господин Цацаров, и до ръководителя на ДАНС, тогава Димитър Георгиев. По това време ръководи ГЕРБ и господин Борисов, който през днешния ден се опита да се направи на воин по отношение на построяването на оградата и да хвърли отговорността на други. След този наш сигнал от 2017 година нямаме съответна информация какво се е случило. През 2020 година питахме господин Гешев по какъв начин се движи това дело и получихме отговор, че е формирано досъдебно произвеждане, следствието към сегашния миг не е завършило “, разяснява Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че от партията са изпратили писмо до основния прокурор, в което упорстват да получат изясненост за това какво се случва с следствието по сигнала, написа „ Фокус “.

„ За нас би трябвало да се свършат съответни неща. Те са в действителност драконовски закон за хората, които са трафиканти, помагачи на трафиканти, и ние внесохме тези оферти предходната седмица. Второто е да има надзор върху осъществяването на този закон, т.е. отмъщение и правдивост. Вие виждате и фрагменти, че през тази ограда може да се минава със стълба, може да се реже с ножица. Това не е ограда. Милиони потънаха там, ние твърдим – в корупционна скица. Господин Гешев, в случай че обичате, прокуратурата след 5 години да ни каже някой ще понесе ли отговорност за тази корупционна скица, а господин Борисов да си намерения също по въпроса, вместо през днешния ден да се прави на воин, построил надали не „ Китайската стена “, сподели Нинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР