Трябва да има достатъчно аргументи, за да няма усещането на

...
Трябва да има достатъчно аргументи, за да няма усещането на
Коментари Харесай

Росен Желязков настоява за риск-анализ преди нови шофьорски тестове

" Трябва да има задоволително причини, с цел да няма чувството на увеличение на административната тежест, от една страна, а от друга - за сегрегиране по някакъв метод " . Така министърът на превоза Росен Желязков отговори на въпрос на news.bg дали поддържа концепцията за въвеждане на проби за по-възрастни водачи за ограничение на злополуките.

Желязков изясни, че би трябвало да се направи сериозен риск-анализ предвид на това до каква степен тези проби няма да бъдат част от увеличение на административната тежест и до каква степен възрастта допуска, че има физически и душевен аргументи да се постановат такива проби.
 Агенцията по пътна сигурност упорства за проби за възрастните водачи
Агенцията по пътна сигурност упорства за проби за възрастните водачи

Причината е зачестилите произшествия, провокирани от водачи в пенсионна възраст

Иначе за ремонтът на гара " Подуяне " и останалите жп гари, Желязков уточни, че се планува всички напълно реновиране, като изискването е да се резервира достоверния образ на гарата. Освен функционалното предопределение на гарата, тя би трябвало да бъде градско пространство с комфрот и досегаемост, а и архитектурна горделивост на града.

Другата цел на плана би трябвало да е да се разбие клишето, че българските жп гари са западнали. " Ние не откриваме топлата вода, а просто би трябвало да поддържаме инфраструктурата " , акцентира Желязков и посочи, че по време на ремонта гарата ще действа при спазването на нужните ограничения за сигурност и сигурност.

Успоредно с ремонта на гара " Подуяне " ще вървят и ремонтите на гарите " Казичане " и " Искър ". Предстои да бъдат ремонтирани и други гари в страната, измежду които гарите на " Карнобат " и " Нова Загора ". По думите на транспорния министър това са планувани планове и тяхната реализация следва, като следващата година се чака да бъдат приключени.

Изграждането на новите гари - " Обеля " и " Костенец " следва още през сегашния месец.
 Видяха дискриминация в предлагането за проби за възрастните водачи
Видяха дискриминация в предлагането за проби за възрастните водачи

Кой е по-опасният - този, който в този момент е получил шофьорската си брошура, или един 60-годишен човек, пита специалист

Запитан кавкво се случва с концепцията, която беше стартирана преди време от основния проектант Здравко Здравков за градска железница, Росен Желязков означи, че градската железница е част от по този начин наречения " метрополитен метод " , обвързван с инфраструктурата на страната и метрополитена на общината. Идеята за градска железница е част от развиването на интермодален превоз в града.

На въпрос дали е допустимо се оповестят дали всичките пет претенденти са позволени до отваряне на оферитите за концесията на Летище " София ", Желязков означи, че претендентите се афишират в деня на отварянето на офертите, а до на следващия ден е срокът за корекциите и допълненията, които са изисквани от участниците.

Транспортният министър предложения всички публицисти да участват на отварянето на офертите за концесията на летището на 9 май.
 Желязков желае гара Подуяне да стане национално културно завещание
Желязков желае гара Подуяне да стане национално културно завещание

По думите му гарата съдържа в себе си скъпи архитектурни детайли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР