Трябва да има достатъчен период от време между изборите за

...
Трябва да има достатъчен период от време между изборите за
Коментари Харесай

Специалист: Нужни са минимум две седмици между изборите за парламент и президент

Трябва да има задоволителен интервал от време сред изборите за президент и Народно събрание през есента, с цел да се приготвят машините. По-малко от две седмици сред два вида избори е мъчно реализуемо. Това съобщи експертът по киберсигурност Ясен Танев в утринния блок на bTV.

„ В момента имаме машини, които с цел да може да произвеждаме избори 2 в 1, софтуерът би трябвало да се сътвори въз основата на базовите софтуери и надлежно той би трябвало да се зареди в машината, с цел да може да извършва и президентски, и избори за Народно заседание, като такова нещо досега не е правено “, добави той.

Експертът изясни, че софтуерът би трябвало да се модифицира и да премине през проби за сигурност.

„ Ако приемем, че имаме нужните пари и време, с цел да подготвим софтуера и той е изпитан, идва въпросът, когато машинно гласувате за два избора, то ще ви е нужно повече време, което значи, че ще се гласоподава по-дълго време и ще ни стигнат ли машините, които имаме досега “, изясни Танев.

По думите му за огромните секции има късмет да се стигне до лимита на машините.

„ Има две провокации – основаването на новата версия на софтуера за времето, което ще ни отдели страната сред началото на решението, че изборите ще бъдат 2 в 1 и дали машините ще са ни задоволителни “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР