Трябва да има деескалация на напрежението и този конфликт да

...
Трябва да има деескалация на напрежението и този конфликт да
Коментари Харесай

Правителството: България подготвя батальонна бойна група заради напрежението с Русия

Трябва да има деескалация на напрежението и този спор да бъде решен. Решено е, че нашата отбранителна тактика ще е построена на база на българската войска. Българските войски и командване ще бъдат водещи. Армията ни е нефинансирана и има дефицити. Ние би трябвало да ги финансираме, с цел да може армията ни да застане на своето място. България не би трябвало да е потребител на сигурност, а градивен сътрудник. Това разгласи министър председателят Кирил Петков по време на брифинг.

Министърът на защитата Стефан Янев добави:

" Заедно с дипломатическите старания България ще развие своя капацитет, като ще бъде готова батальонна бойна група с потребление на Националната командна верига. В търсенето на проява на възпиращ капацитет, който да сме подготвени да заявим, ние търсим развиване на българската войска и по какъв начин дефицитите да бъдат обезщетени ".

Батальонната бойна група е интегрирано тактическо военно формирование за осъществяване на интервенции, притежаващо гъвкава структура; нужната подготовка за взаимни или независими действия; уместно съоръжение и екипировка за всевъзможни условия на оперативната обстановка; в положение да организира цялостния набор както от бойни интервенции, по този начин и на такива в отговор на рецесии.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР