Трябва да говорим повече за доходите и за компенсиране на

...
Трябва да говорим повече за доходите и за компенсиране на
Коментари Харесай

Богомил Николов от „Активни потребители”: Има и скрита инфлация

Трябва да приказваме повече за приходите и за компенсиране на покупателната дарба, счита Николов.

Политиците обичат да подклаждат мантрата за спекулата. Постоянно приказват за това, с цел да се харесат на гласоподавателите. Всъщност, такова разбиране няма. То има някакъв цивилен смисъл, само че обобщава непазарни практики, които могат да бъдат разнообразни. Това разяснява в „ Събуди се ” Богомил Николов от „ Активни консуматори ”.

„ Не можем да приказваме за далавера на един пазар, на който има 30 търговци, които продават домати. Най-малкото, тъй като на един километър имате различен пазар. И всички тези хора не могат да се договорят. Това са хиляди дребни търговци ”, добави още той.

Ясно е, уточни той, че има инфлация. „ Парите поевтиняха, само че дано да не си обясняваме всичко със далавера. По този метод доста по-трудно ще намерим същинските аргументи за тази инфлация и мъчно ще се преборим с нея. ", прибавя Николов.

Той заприказва и за „ скрита инфлация ”, при която цената видимо е същата, само че се понижава грамажът. „ Най-уязвимите артикули са вафли, шоколади, бонбони, бисквити ”, сподели представителят на „ Активни потребители
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР