Трябва да докажа нещо на себе си - казва Григор

...
Трябва да докажа нещо на себе си - казва Григор
Коментари Харесай

Григор преди мача с Джокович: Трябва да докажа нещо на себе си - Тенис

" Трябва да потвърдя нещо на себе си " - споделя Григор Димитров в изявление за ATP ден преди днешния му конфликт с Новак Джокович на централния корт в Мелбърн в третия кръг на Откритото състезание на Австралия. Мачът е първият от вечерната сесия и стартира в 10 ч сутринта българско време.

Физическото положение на някогашния №1 сърбин е под въпрос, откакто той игра с травма в левия крайник последния си мач, наложи се здравно спиране, а след края на срещата Джокович показа, че не се усеща напълно спокоен. " Притеснен съм. Не мога да кажа, че не съм. Имам причина да се тормозя ", споделя 35-годишният Джокович и пожелва по-добрият в балканския дуел сред него и Григор да победи.

Най-силният български тенисист и някогашен №3 в света и деветкратният притежател на купата от първия шампионат от Големия шлем за календарната година са играли един против различен 10 пъти, през днешния ден следва 11-ата им среща. 31-годишният Димитров има една победа над Джокович преди 10 години, през 2013 г. 

" Психологическият аспект му дава преимущество, той постоянно е успявал да ме тласне към сложни моменти. Не укривам това ", споделя Димитров в изявлението, само че е оптимист. " Може да се случат положителни неща. В Тура съм от толкоз дълго време. Същото е и при него. Колко пъти той е бил на корта и е трябвало да се потвърждава? Същото е и за мен. Да, имали сме напрегнати мачове. Трябва да потвърдя нещо на себе си. Сега е същият състезател, само че е друг мач ".

През 2017 година Димитров доближи до втория си полуфинал в шампионат от Големия шлем точно в Австралия. Тогава тласна Рафаел Надал в петсетов мач, който изгуби.

Григор има победи против Джокович, Надал, Роджър Федерер, Анди Мъри и Стан Вавринка, които са спечелили общо 69 трофеи от четирите шампионата от Големия шлем. Въпреки че Джокович е деветкратен първенец на Australian Open, българинът не се тормози да провокира сърбина.

" Оценявам всякога, когато имам опцията да изляза на корта. Но не желая просто да вземам участие в ранните кръгове. Вярвам, че мога да победя тези момчета още веднъж, правил съм го преди - споделя Димитров. - Искам да продължа да се боря. Всеки има своите борби, моите са доста разнообразни от тези на останалите тук. Мисля, че пристигнах, с цел да играя тъкмо тези мачове.

Отдавна не съм играл подобен мач, тъй че това е един от негативите за мен. Разбира се, той е огромният любимец, само че аз обичам тези благоприятни условия. Затова играем тенис, с цел да се изправяме против най-хубавите играчи. Няма да се задоволя с по-малко. ”

Без подозрение Димитров разполага с равнище на играта си, с което би могъл да постави пред изпитание всеки тенисист в света - отбелязва създателят на текста за Асоциацията на професионалните тенисисти. Ако разгърне цялостния си капацитет, 27-ият в света българин може да затрудни всеки с изобретателната си и нападателна игра. За българина ключът към триумфа е да съумееш да покажеш най-хубавото от себе си.

" Знаеш, че го можеш, само че не знаеш какъв ще е изходът, крайният резултат. Ще положа всички старания, с цел да съм сигурен, че съм подготвен за това, безусловно ще направя всичко, с цел да бъда в тази позиция. А по какъв начин ще бъдат разиграни картите, ще забележим. "

Както и да бъдат, Димитров възнамерява да се наслаждения на момента тъкмо по този начин, както го прави, когато прекарва свободното си време в Мелбърн.

" Ходя постоянно на плажа, върша дълги разходки. Познавам толкоз добре улиците на Мелбърн, пристигам тук от 14 години ", споделя Димитров. " Имам моите дребни местенца, където вървя. Винаги е доста прелестно да стартирам годината тук. "

Носителят на осем трофеи от шампионати на ATP се любува даже на играта на карти с членовете на екипа си, която продължава към час преди вечеря. Надява се да може да придвижи печеливши техники към масата на корта против Джокович. Но по-важното е, че играта на Блекджек поддържа мозъка му пресен и да намира салдото сред подготовката за мачовете и насладата на времето в Тура.

" Мисля, че това е доста значимо. Балансът е значим. С годините се променяш, развиваш се и съзряваш. Започваш да виждаш нещата от друга вероятност. Лично аз постоянно съм се стараел да правя всичко, което би трябвало, без значение дали на корта, в персоналните ми отговорности, в срещите със спонсорите и така нататък Това постоянно е било мой приоритет, само че също мисля, че дребното свободно време, което имаш, е доста значимо, с цел да осмислиш нещата. Започваш да чуваш тялото си малко повече.

Винаги съм се старал да открия салдото сред това да бъда най-хубавият в това, което върша, само че също по този начин най-хубавият, който мога да бъда отвън спорта, по тази причина не отивам прекомерно надалеч нито в едното, нито в другото. Мисля, че е жизненоважно да открия този баланс. "

Без значение дали ще купува рози за стаята, в която е настанен за шампионат, или ще опознава локалната природа, или просто ще стане рано, с цел да гледа изгрева, Димитров цени тези дребни неща, както и ролята на приятелите и фамилията си, които му разрешават да гледа света от друга вероятност, отбелязва създателят на публикацията за него в уеб страницата на ATP.

Навлизам в доста хубава възраст, в която стартирам да им се любувам даже повече, споделя Димитров.

" Не знам още какъв брой дълго време ще играя. Със сигурност ще играя толкоз дълго, колкото мога, само че също по този начин стартирам да правя оценка повече и повече всяка седмица. Мисля, че това ме зарежда с сила. Сега се вълнувам също толкоз доста, колкото когато пристигнах в Тура и мисля, че това е добър сигнал ", добавя той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР