Трябва да дадем решителен отпор към сегашния геноцид, упражняван от

...
Трябва да дадем решителен отпор към сегашния геноцид, упражняван от
Коментари Харесай

Манол Генов: Държавата упражнява геноцид към общините

Трябва да дадем съдбоносен отпор към настоящия геноцид, упражняван от страната към общините – като партия имаме експертизата, волята и би трябвало да действаме. Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия Манол Генов по време на Националното заседание на партията, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.

„ Трябва да сме цялостни наивници да прескочим българските общини - там, където са хората, там където тече животът, там където нещата се случват всеки ден за тях. Това, на което са подложени общините през годините на към този момент трети управнически мандат на Политическа партия ГЕРБ, е напряко стряскащо за разказване. Централната власт употребява какви ли не механизми и лостове на закона, с цел да притиска, изнудва, санкционира едни и награждава и подтиква целеустремено други общини. Това се прави безусловно безскрупулно и без боязън от търсене на отговорност “, сподели Манол Генов.
По думите му българските кметове ръководят проформа бюджетите на общините си, тъй като са мощно подвластни. „ Тоягата и морковът, целуването на ръка, потупване по рамото и размахването на пръст са все обществени сценки, на които сме били очевидци “, сподели националният представител. Той уточни, че през 2017 година с 12 на брой постановления на Министерски съвет са предоставени спомагателни прехвърляния на 132 общини в размер на 243 млн. лева „ Какво вършат останалите 130 общини? Още по-драстично наподобява картинката като се има поради по какъв начин е разпределена тази сума “, добави депутатът от Българска социалистическа партия.
„ Една от всеки 10 общини са били зарадвани с благословията на Политическа партия ГЕРБ да имат държавно финансиране за младежта и спорта. Има извънредно преповтаряне на общините, които по разнообразни пътища получават държавни пари. Това радва единствено тях и техните партийни деятели. Останалите управления на българските общини са изнервени и обезверени “, сподели Манол Генов. Според него един от безапелационните резултати на тази уродлива и тенденциозен аполитика е фактът, че в разбора за осъществяване на бюджетите, изработен от НСОРБ, дефицитът на средства в общинските бюджети за създаване,ремонт на общински пътища, улици, булеварди, е все по-осезаем и доближава до 70% “, разяснява Генов. Той уточни, че ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ е била поредна и постоянно са изваждали на показ тези дейности на държавното управление.
Той уточни, че близо 50% от финансовата поддръжка на страната за 2017 година е съсредоточена в 70 общини, което е 2% от всички в страната и единствено в четири регионални града. „ Уродливостта на това субсидиране е на правилото - както, на който и колкото си желаеме ще му дадем “, съобщи още Манол Генов.
По думите му всяка втора община не е получила спомагателна поддръжка за 2017 година „ Около 110 общини в последните три години не са получили нито един лев. Лоша е наклонността като цяло в общинските бюджети точно поради това надменност на страната и силовото систематизиране на капиталовите средства “, сподели още националният представител. Според него, в случай че се направи още един прочит ще се убедят, че за кой ли път страната съзнателно или от безнаказаност обезкръвява финансово, постоянно и до банкрут българските общини, макар обещанията на властта за децентрализация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР