„Трябва да дадем отпор на антисоциалната политика, която кабинетът на

...
„Трябва да дадем отпор на антисоциалната политика, която кабинетът на
Коментари Харесай

Александър Симов: Цинизмът на властта – няма пари за пенсии, но за саниране и партийните им фирми има

„ Трябва да дадем отпор на антисоциалната политика, която кабинетът на Бойко Борисов в третото му издание прави ". Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Александър Симов пред протестиращи от цялата страна пенсионери пред Народно събрание.

„ Стотици пъти това ръководство е показвало, че възрастните хора не са полезност за него. Колко пъти сте чували по какъв начин той приказва все едно вади парите от джоба си, с цел да усилва пенсии, а и какви ли нараствания е давал? Всички знаем, че е тъкмо противоположното - вие сте тези, които плащате неговата заплата ", изясни той. Социалистът акцентира, че в този момент ръководещите одобряват един бюджет, за който настояват, че бил обществен и попита кое му е общественото.

„ Дават десетина лв. нарастване на пенсионерите и настояват, че това е обществено. Същевременно не трябва да забравяме зам.-министрите, шефовете на политически кабинети, които си усилват заплатите с по 2 хиляди лева Ето това е страната на Бойко Борисов ", разяснява Симов. Той акцентира, че Българска социалистическа партия още в своята платформа е предложила преизчисление на всички пенсии и отстоява тази своя позиция. По думите му това е естественият метод и това би трябвало да се направи. „ Какъв обаче е отговорът - има пари за саниране, за партийните им компании, само че за възрастните хора няма. Това е огромният цинизъм ", разясни Симов. Той напомни, че Българска социалистическа партия от дълго време е внесла и закон за възрастните хора. „ Какъв е отговорът на властта - законопроектът не е признат от комисиите. Ние няма да се откажем. Знаем, че това би трябвало да се направи. Този цинизъм на властта би трябвало да бъде спрян ", безапелационен бе той.

Симов напомни думите на премиера Борисов, че в България хората живеят добре, ходели на ваканции и на почивки. „ Колко от вас са ходили на такива почивки неотдавна? Сега е времето за опозиция. Сега е времето да спрем това. Уверявам ви, че ние от Българска социалистическа партия ще се борим да разградим този противообществен модел ", заключи Александър Симов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР